[97-04]Galant EAxA/W - Jak serwisować?
eddi1977 - 16-10-2008, 23:14 Temat postu: Jak serwisować? Jestem nowym,szczęśliwym posiadaczem galanta.Samochód wygląda dobrze,generalnie jest w dobrym stanie tylko teraz co zrobić żeby tak pozostało?Najprościej serwisować w serwisie mitsubishi ale tam stosują chyba tylko orginalne części a ceny tych są kosmiczne.Czy jest do tego jakaś dobra i tańsza alternatywa?W warsztatach często chętnie zajmą się autem jak coś padnie,im więcej tym dla nich lepiej.
Juiceman - 16-10-2008, 23:27
Patrz na dział swojego regionu. W każdym bądź w większości znajdziesz temat odnośnie polecanych mechaników/fachowców, a także tych których należy unikać
akbi - 17-10-2008, 08:59
eddi1977, po zakupie podstawowe wymiany to:
- wszystkie płyny
- rozrząd
... sprawdź też klocki i tarcze hamulcowe, geometrie, opony, zawieszenie
Zamienników jest wystarczająca ilość w cenach oczywiście znacznie mniejszych niż w Aso.
Owczar - 17-10-2008, 09:32
W Warszawie jest dobry warsztat - AutoTw. Na forum regionalnym polecany przez większość, ale sam jeszcze nie byłem bo serwisuję sam
eddi1977 - 17-10-2008, 19:03
Dzięki za rady,napewno zwrócę uwagę na polecane warsztaty w okolicy.Olej i filtry wymieniłem,z rozrząd narazie odpuszczę bo auto było serwisowane ostatnio w serwisie aso w niemczech przy ponad 130 tys.km. więc rozrząd napewno miało wymieniany a w polsce jest tylko przez pół roku.Tarcze i klocki sprawdzę napewno.
krzysio1972 - 18-10-2008, 12:00
Rozumiem, że byles w tym ASO i oni to potwierdzili, bo jak nie to wymien ten rozrzad. Taka nasza smutna rzeczywistość.
Ja korzytam z uslug mechanika klubowego w Kaplinie, daleko ale warto.
W najblizszej okolicy to masz jeszcze jozefow, a dokladniej to michalin za rondem w lewo jadac do wawy po jewej stronie torow, jest ich reklama i w miedzylesiu przy mrowczej, nie korzystalem z ich uslug.
eddi1977 - 21-11-2008, 21:59
Dzięki stary,narazie nie potrzebuję ale kiedyś zobaczę bo poprzedni samochód robiłem w Otwocku i byłem zadowolony z efektów.
|
|
|