Space Wagon Ogólne - Space Wagon
Anonymous - 22-05-2006, 08:32 Temat postu: Space Wagon Czy na forum jest ktos co użytkuje space wagona
Anonymous - 29-05-2006, 21:55
Hej, jestem uzytkownikienm space wagona 2.00 benzyna z gazem z 94 r. / niedługo stuknie 2 lata /.
Chętnie podzielę się uwagami na temat eksploatacji .
Anonymous - 30-05-2006, 13:22
dager bardzo chetnie uslysze wszystkiego co masz do powiedzienia o tym pojezdzie tym bardziej ze wlasnie planuje zakup modelu 92-94 a pytan wiele, chociazby: Jak spalanie, jak eksploatacja, jak z cenami czesci i awaryjnoscia
Pozdrawiam
Artur
Anonymous - 30-05-2006, 14:47
Cześć casyeel , gratuluję planów zakupu wagonika. Jeżeli już to staruj do modelu 94, zawsze to młodszy i bardziej dopracowany model . Sam jestem posiadaczem takiego od 2 lat , ściągany z Holandii -2.0 benzyna z gazem holenderskim/ prince/.Obecnie ma przejechne 293 tys. km. Trzyma sie naprawdę nieżle, zero rdzy , zero wycieków oleju z silnika, spalanie benzyny w mieście w granicach 7-8l , poza potrafił zejść nawet do 6l. Zużucie gazu ok.10l. Części wbrew pozorom nie są zabójczo drogie, zresztą można dokupić używane/ poszperaj troche na forum /. W swoim miśku wymieniałem do tej pory : amortyzatory przód, świece, wtryskiwacze - ach ta jazda na gazie , opony przód, paski , oleje. Do tej pory nie miałem z nim większych problemów, nieprzewidzianych awarii na trasie.Jeżeli masz wiekszą rodzinkę i nie tylko to jest to.
Anonymous - 31-05-2006, 14:19
Dziekuje za opis, brzmi niezle. Piszesz ze wymieniles wtryskiwacze ciekawe ile za nie zalpaciles ?
Kurcze z tego co piszesz to pali tyle gazu co moja corsa a to przeciez 2 litry zaczynam sie coraz bardziej przekonywac. Zastanawia mnie tylko to, że oferowane np: na allego Miski maja po około 170-240 tys km troche mało
A powiedz jeszcze w dalsze trasy jezdziles ? jak z komfortem wiesz takie subiektywne odczucia
Pozdrawiam
Artur
Anonymous - 31-05-2006, 14:39
Witaj casyeel, używane wtryski za sztukę po 60/80 zł . Odnośnie przebiegu nieliczyłbym na prawdziwe wskazania liczników , w większości są kręcone .
Najlepiej ustzelić miśka z książką serwisową , lub innymi kwitami odnośnie przebiegu/ chociaż i to podobno można załatwić za parę groszy- Polak potrafi /
W ubiegłe wakacje trasa po Mazurach , łącznie około 2500km - bez problemów
Jako kierowca masz możliwość regulacji siadzenia w 3 poziomach , kierownicy niestety tylko w jednym.Przodu maski co prawda nie widzisz , ale jadąc czujesz się jak małej cięzrówce , nie z racji ciężaru miśka , ale wysokości siedzenia.
No i ten 3 rząd siedzeń, koniec wojny domowej o to kto siedzi przy oknie.Dynamika jazdy w zależności od obciążenia i ciężaru twojej stopki. Gdybyś jeszcze trafił miśka z klimą to już pełna rozpusta . Mimo wszystko namawiam do poszukania u zachodnich sąsiadów- polecam Holandię, dobrze utrzymane , dokumentacja i masz raczej pewność co kupujesz .
Anonymous - 31-05-2006, 15:18
Oj rozmazylem sie heheh
Powinienes pracowac w Misubishi - sprzedal bys duzo samochodow
Zastanawialem sie jeszcze nad Mondeo albo Lagunom ale hmm to mitsu zaczyna mnie intrygowc coraz bardziej.
Anonymous - 31-05-2006, 15:49
Stawiaj na miśka i działaj . A swoją drogą , nieżle byłoby pracowć w salonie mitsu ,możeby jakieś służbowe autko przydzielili
Hubeeert - 31-05-2006, 16:02
Fiata Cinquecento - widziałem takiego wczoraj. Miał naklejone logo Mitsu i napisy HER-GUM
Anonymous - 31-05-2006, 16:23
Dzięki Hubeeert za sprowadzenie na ziemię ,nie ma to jak szara rzeczywistość
Anonymous - 03-06-2006, 17:19
Witam mitsumaniaków.
Zakupiłem ostatnio miska Wagona rocznik 99. Chciałbym poznać opinie na temat tego modelu w tym roczniku. Czytają c że rocznik 94 jest nie naganny to myślę że dobrze trafiłem. Ale mimo tego chciałbym sie dowiedzieć co w trawie piszczy. Czy coś w nich się psuje. Jest to silnik 2,4 GDI. Słyszałem że często się zabrudza. Czy to prawda?
Pozdrawiam
Piotr
Anonymous - 03-06-2006, 19:46
Witaj doli , powiedz coś więcej na temat zakupu.Krajowy , czy ściągany? , jak wyposażenie ? i pierwsze wrażenia
Anonymous - 03-06-2006, 21:15
Witaj dager. Jest to misiek sprowadzony z niemiec. Posiada 4 poduchy, klime i oczywiscie elektryka tj. szyby, lusterka, szyber. Skrzynia manualna. Ogólnie samochodzik zadbany, czysty i super nim się jezdzi. Wrazenia jak najbardziej pozytywne. Narazie jestem zadowolony. Nie wiem jak spalanie bo jeszcze nie sprawdziłem ale słyszalem że pali 11, 12 literków w mieście. Wymieniłem na dzień dobry rozrząd, olej w silniku, klocki z tyłu. Chciałem wymienić filtry ale filtr powietrza i pyłkowy był czysty. Nie wiem gdzie jest filtr paliwa. Podejrzewam ze to jest jakiś mały filtr siatkowy albo coś w tym rodzaju bo wypatrzylem trzy sruby które były przykręcone jakby do pokrywy tego filtra. Kolega ma również takiego miśka i mówił że często się zabrudza silnik, i często odzywają się popychacze hydrauliczne. Mówił również że mu pływają obrotu. Mi tak się dzieje delikatnie ale tylko jak jest zimny.
Może mi cos powiesz na jego temat.
Pozdrow.
Anonymous - 03-06-2006, 22:45
Doli - cóż ci powiem misiek marzenie.Mam trochę starszy egzemplarz i właściwie dąże do takiego ideału , ale na razie kaski za mało
Anonymous - 03-06-2006, 22:53
Dager dzięki za otuchę. Mysle ze niedlugo bedziesz jezdzil troszke mlodszym miskiem, aczkolwiek twojemu pewnie tez nic nie brakuje. Trzeba dazyc do celu.
|
|
|