Carisma - Techniczne - łozysko amortyzatora
ziutex111 - 18-10-2008, 15:25 Temat postu: łozysko amortyzatora Witam czy mozna wymienic w Cari łozysko amortyzatora? czy trzeba wymieniac tez cala podstawe? Bo mam lekkie stuki z prawej strony i mysle ze to jest własnie poduszka górna amortyzatora. Znalazlem na allegro sama poduszke bez łozyska czyli łozysko samo tez mozna chyba wymienic co?
popp - 18-10-2008, 16:05
Witaj - tak można wymienić samo łożysko.
Pozdrawiam.
maxwell61 - 18-10-2008, 16:10
a wytłumacz w jaki sposób to można zrobić???
Matejko - 25-10-2008, 11:51
ziutex111 ktory rok auta?
popp nie wiem czegos - nie wypowiadam sie
ziutex111 - 25-10-2008, 14:21
Witam rok 1999 przed liftem. pozdro
Anonymous - 25-10-2008, 21:06
przed liftem lozysko chyba jest wtopione w poduszke amortyzatora
Tez jestem na etapie wyeliminowania stukania w lewym przodzie
wymienilem sworzen wahacza, gumy stabilizatora, teraz poduszke mocowania amortyzatora i jak stukalo na dziurach tak stuka nadal
Szczerze mowiac to mam dosc, jedyna opcja jaka zostala to amortyzatory, tylko ze jak robilem test na zuzycie wyszlo 85% i 82% sprawnosci, wiec sam juz nie wiem czy nie wkopie sie w kolejne koszty a stukac bedzie nadal
Zeby bylo fajniej zaczelo cos piszec i stukac z tylu, stukalo zawsze po deszczu ale to ponoc normalka, teraz niestety jedzie nonstop...obled
Matejko - 26-10-2008, 16:26
Cytat: | Witam rok 1999 przed liftem. pozdro |
masz calosc gorne mocowanie bez wymiennego lozyska,
michal78 napisał/a: | wymienilem sworzen wahacza, gumy stabilizatora, teraz poduszke mocowania amortyzatora |
zostalo ci jeszcze: 2 tuleje na wahaczu, lacznik stabilizatora, koncowka drazka kierowniczego/drazek, jesli amor to monroe to tez klepie a testem skutecznosci mozna sobie tylek podetrzec
Raffil - 26-10-2008, 16:47
Matejko napisał/a: | Cytat: | Witam rok 1999 przed liftem. pozdro |
masz calosc gorne mocowanie bez wymiennego lozyska, |
Witam.
A jak wyglada sprawa tego łożyska w GDI po lifcie rok 2000??
Dodam jeszcze ze najbardziej słychać te stukania na "gęstych" drobnych wybojach.. dochodzi jeszcze u mnie takie popiskiwanie metaliczne tak jakby jakis drucik ocierał delikatnie o blache.. tak to tylko moge opisac.. (kolo przednie od strony kierowcy)
Czy takie objawy można przypisac zużytej spreżynie czy może własnie tej poduszcze i owemu łożysku???
Pozdr
Matejko - 26-10-2008, 17:21
po lifcie powinny byc wymienne lozyska ale od ktorego rocznika nie wiem
ziutex111 - 27-10-2008, 17:12
Dzieki wielkie jutro zabieram sie za wymiane calej poduszki pod amorkiem. Wachacz i wszystkie gumy stabilizatora s± wymienione. Mysle ze jak wymienie to cale mocowanie to bedzie ok a jak nie to został amor. Bede szukal tak długa az znajde a wtedy napisze wam co i jak. Pozdrowienia dla wszystkich MitsuManiaków.
[ Dodano: 27-10-2008, 17:16 ]
Podobno od roku 2000 sa wymienne jest to łozysko igielkowe wyglada jak podkładka. Tak± mi w serwisie pokazali.
MAłY - 27-10-2008, 19:13
ziutex111 napisał/a: | Wachacz i wszystkie gumy stabilizatora s± wymienione. Mysle ze jak wymienie to cale mocowanie to bedzie ok a jak nie to został amor. Bede szukal tak długa az znajde a wtedy napisze wam co i jak. Pozdrowienia dla wszystkich MitsuManiaków. |
zastanów sie dobrze czy warto wyrzucać kase. ja wymieniłem cały wahacz , mocowanie amortyzatora, amortyzatory, gumy i łaczniki stabilizotora i dalej stuka. o niebo lepiej samochód sie prowadzi, ale stuki jeszcze zostaly.
kris80 - 27-10-2008, 19:19
A wiesz co może stukać? Słyszałem ze komu¶ odkręcił sie silniczek do spryskiwacza i to on stukał. Też mam takie stuki i nie mogę sie ich pozbyć ale narazie silniczka tego nie sprawdzałem z powodu braku czasu.
ziutex111 - 27-10-2008, 20:50
Poduszka wymieniona juz dzisiaj i jak stukal tak stuka
Anonymous - 27-10-2008, 21:23
michał78 i mnie też "stuka" z przodu i nie mogę tego wyeliminować. Jedynę co zostalo to : lewy kpl wahacz, oba amorki i łaczniki stabilizatora. Brak mi pomysłów na likwidację tego skrzypienia i stukania.
MAłY - 27-10-2008, 22:01
kris80 napisał/a: | A wiesz co może stukać? Słyszałem ze komu¶ odkręcił sie silniczek do spryskiwacza i to on stukał. |
jesli o mnie chodzi to to odpada na 100% bo od dwóch jeżdze bez tych silniczków i wogóle bez zbiorniczka spryskiwaczy . wymontowałem je zeby dobrac cos w sklepie na wzór, a stuki s± nadal.
|
|
|