L200 Techniczne do 2005r. - Problem z kontrolkami
Narsil - 27-10-2008, 18:39 Temat postu: Problem z kontrolkami Witam wszystkich!
Przesiadłem sie niedawno z Nissana Patrola na Mitsubishi L200( 97r , 2,5 tdi) i muszę przyznać ze jestem mile zaskoczony.
Ale wracając do kwestii... mam kłopot z kontrolką napędu, czasami świeci czasami nie, czasami mruga. Druga kontrolka wehel lock świeci non stop....prawie, czasami znika. Czy to może być wina masy w instalacji czy też awaryjność czujników, czy tez co innego?
Pozdrawiam.
Gene - 28-10-2008, 08:03
Witaj na forum.
Narsil napisał/a: | mam kłopot z kontrolką napędu, czasami świeci czasami nie, czasami mruga. |
Czyli wszystko w porzadku. Tak powinno sie dziac. Zalaczone - swieci, mruga - w trakcie zalaczania, nie swiecy - odlaczone. Teraz juz powaznie bo rozumiem, ze kontrolka zyje wlasnym zyciem bez wyraznego Twojego udzialu. Moim zdaniem to wina czujnikow, stykow lub kabli. Auto ma 11 lat i zgnilizna mogla zrobic swoje. Pytanie tylko jak spisuje sie elka maechanicznie. Jesli jedyny problem to kaprysna kontrolka mozna to olac lub jak niektorzy koledzy zrobili - zbic zarowke.
Narsil - 28-10-2008, 19:24
Dzisiaj podpięli go pod kompa...i rzeczywiście, czujniki są walnięte. Mechanicznie jest cacy, napędy działają prawidłowo. Co nie zmienia faktu ze mnie to wk#!@#@$###a
|
|
|