To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne do 2005r. - Problem z kontrolkami

Narsil - 27-10-2008, 18:39
Temat postu: Problem z kontrolkami
Witam wszystkich!

Przesiadłem sie niedawno z Nissana Patrola na Mitsubishi L200( 97r , 2,5 tdi) i muszę przyznać ze jestem mile zaskoczony.
Ale wracając do kwestii... mam kłopot z kontrolką napędu, czasami świeci czasami nie, czasami mruga. Druga kontrolka wehel lock świeci non stop....prawie, czasami znika. Czy to może być wina masy w instalacji czy też awaryjność czujników, czy tez co innego?
Pozdrawiam.

Gene - 28-10-2008, 08:03

Witaj na forum.
Narsil napisał/a:
mam kłopot z kontrolką napędu, czasami świeci czasami nie, czasami mruga.

Czyli wszystko w porzadku. Tak powinno sie dziac. Zalaczone - swieci, mruga - w trakcie zalaczania, nie swiecy - odlaczone. Teraz juz powaznie bo rozumiem, ze kontrolka zyje wlasnym zyciem bez wyraznego Twojego udzialu. Moim zdaniem to wina czujnikow, stykow lub kabli. Auto ma 11 lat i zgnilizna mogla zrobic swoje. Pytanie tylko jak spisuje sie elka maechanicznie. Jesli jedyny problem to kaprysna kontrolka mozna to olac lub jak niektorzy koledzy zrobili - zbic zarowke. :mrgreen:

Narsil - 28-10-2008, 19:24

Dzisiaj podpięli go pod kompa...i rzeczywiście, czujniki są walnięte. Mechanicznie jest cacy, napędy działają prawidłowo. Co nie zmienia faktu ze mnie to wk#!@#@$###a :)