Forum ogólne - Mitsu w rankingu jakości AutoBild 2008
Antyey - 29-10-2008, 01:47 Temat postu: Mitsu w rankingu jakości AutoBild 2008 Cytat za Samar.pl Cytat: | "Auto Bild" - największy magazyn motoryzacyjny w Niemczech - ogłosił niedawno wyniki prestiżowego rankingu jakości 2008. Badania oparto na takich parametrach jak m.in. niezawodność modeli, oferta gwarancyjna poszczególnych marek oraz fachowość obsługi serwisowej.
Ranking jakości 2008 według "Auto Bild" obejmuje zestawienie 22 marek, których sprzedaż ma kluczowe znaczenie z punktu widzenia niemieckiego rynku samochodowego.
Oto pierwsza dziesiątka listy:
1. Toyota (nota 5,0)
2. Honda ex aequo z Mazda (4,9)
4. Opel (4,8)
5. Hyundai (4,6)
6. Mitsubishi (4,5)
7. Audi ex aequo z Mercedes-Benz i Nissan (4,4)
10. BMW ex aequo z Volvo (4,3)
Ocena końcowa w rankingu uwzględnia takie czynniki jak m.in. opinie użytkowników pojazdów, raport niezawodności organizacji TUV, test trwałości, standardy obsługi serwisowej z udziałem tzw. „tajemniczych klientów”, jak również oferta gwarancyjna poszczególnych marek. |
I o ile na pewno powinno cieszyć to, że Mitsu wyprzedziło Volvo, Audi czy BMW (o Mercedesie nie wspomnę bo mam o nich jak najgorsze zdanie) to nie wiem czy lokata za Hyundai'em to też powód do dumy
Ale najważniejsze, że jest dobrze i oby tak dalej!
Swoją drogą ciekawe jak czynnik 'jakość obsługi serwisowej' zadziałałby w Polsce na pozycję w tego typu rankingu
akbi - 29-10-2008, 09:21
Antyey napisał/a: | I o ile na pewno powinno cieszyć to, że Mitsu wyprzedziło Volvo, Audi czy BMW (o Mercedesie nie wspomnę bo mam o nich jak najgorsze zdanie) to nie wiem czy lokata za Hyundai'em to też powód do dumy |
bardziej ciekawi mnie wysoka pozycja Opla niż Hyundaia
Morfi - 29-10-2008, 10:11
Dokładnie gdzie ten OPEL i spodziewałem sie seata w tej pierwszej 10
Jarek90 - 29-10-2008, 19:22
hehe Honda przed Mitsu
Misiek :) - 29-10-2008, 20:16
nie ważne kto głosuje, ważne kto liczy... tak ktoś kiedyś powiedział. Nie ważne jaka prawda, ważne kto spisywał wyniki i podliczał. Czasem prawda jest inna niż statystyki. Np jak przyjade ze skrzypiącym fotelem do ASO to wtedy pogarszam ich wyniki. pewnie tym porównaniu kia ma 7 lat gwarancji więc zdobywa więcej punktów...
|
|
|