Sigma/Diamante Ogólne - 2 pytania
Szymon82 - 29-10-2008, 12:53 Temat postu: 2 pytania Witam!
1. Czy przy wymianie amortyzatorów należy również wymienić jakieś elementy górnego mocowania? Jakie są tego ewentualne koszty?
2. Co może być przyczyną lekko drgającej wskazówki prędkościomierza?
Pozdrawiam
lukasz12 - 29-10-2008, 15:17 Temat postu: Re: 2 pytania 2. Co może być przyczyną lekko drgającej wskazówki prędkościomierza?
Przy jakich predkosciach? jesli <20 to jest to kwestia działania predkosciomierza i wiele nie wymyslisz, mozna spróbować podmienić ale cudów nie bedzie, u mnie tez minimalnie drga w niskich zakresach. a co ciekawe kiedys mi sie zablokował tak ze stawał na 140 ale po zwolnieniu i przyspieszeniu zaczał normalnie chodzić i pokazywac > 140
Szymon82 - 29-10-2008, 16:04
przyjrzałem się jeszcze raz zjawisku: wskazówka lekko kołysze się podczas przyspieszania już od niskich prędkości
Anonymous - 29-10-2008, 21:46
Można wymienić łożysko które które się znajduje w górnym zamocowaniu amortyzatora nie wiem jak to się fachowo nazywa ale przechodzi przez niego końcówka amortyzatora i na trzech śrubach przykręcasz do nadwozia. Jak łożysko jest dobre to tylko przesmaruj a jak chcesz wymienić to koszt niewielki -kupisz w sklepie z łożyskami -odczytasz rozmiar czy weźmiesz stare, czy też zmierzysz średnice wewnętrzną - zewnętrzną -wysokość.
Potrzebne ci będą ściski do sprężyn jeśli przód to muszą być duże.Wymiana jest bardzo prosta.
Powodzenia
Anonymous - 01-11-2008, 10:18
Witam. Szymon miałem podobny problem ze wskazówką predkościomierza i był to problem z linką ściągnołem licznik przesmarowałem linkę wstrzykując od góry olej ustawiłem linke i problem ustał
Szymon82 - 01-11-2008, 18:30
Dzięki za pomoc, spróbuję się jakoś przy czasie za to zabrać.
pozdrawiam
|
|
|