To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - Drobna blacharka - 800zł??!!!

Anonymous - 31-10-2008, 09:43
Temat postu: Drobna blacharka - 800zł??!!!
Mam nowe L200, kupione w 2007 roku. Obok światełka odblaskowego z tyłu auta mam wgniecenie, które zaczęło rdzewieć (to dziwne ale to już pomijam). Chciałem to jakoś zabezpieczyć a w Mitcarze dostałem odpowiedź, że będzie to kosztowało 800zł, bo oni zrobią wszystko łącznie z lakierowaniem, którego ja nie chcę! Jak to zabezpieczyć, żeby nie rdzewiało a żebym ja nie stracił gwarancji? Czy zrobić to z AC? W jaki sposób? To jest auto w teren i spodziewam się, że to nie pierwszy tego typu problem, więc po co biegać za każdym razem i płacić 800zł?! Moim jedynym problemem z tym wgnieceniem jest to, że pojawiła się rdza. Ale 800zł?!
Jackie - 31-10-2008, 19:49

MariuszG napisał/a:
Jak to zabezpieczyć, żeby nie rdzewiało a żebym ja nie stracił gwarancji?

Jeżeli nie chcesz tracić gwarancji musisz "poddać" się regulacjom ASO, ten z kolei, musi lakierować cały element (takie przepisy) więc skorzystanie z AC będzie chyba konieczne... Nie chcę tu polemizować z zasadnością postępowania procedur - ale tak właśnie to wygląda. Swoją drogą potarguj się trochę ;) Zapewne dealer nieco ustąpi ;)
Pozdrawiam

Anonymous - 03-11-2008, 12:53

Jak kolega Jackie napisał. Niestety jak chce mieć się gwarancję to niestety trzeba się temu poddać.
Anonymous - 24-11-2008, 11:16

G a nie poddam się! Zwłaszcza, że w różnych serwisach różnie radzą. Na razie tylko w Mitcarze (których mam już serdecznie dość!) chcą lakierować za 800zł, w dwóch innych tylko zabezpieczyć i tu też zabawnie - w jednym to koszt 60zł a w drugim 250zł! Czy ktoś mi przypadkiem rogów nie przyprawia?!