To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - tylne zawieszenie w sigmie kombi

krzysius - 01-11-2008, 20:16
Temat postu: tylne zawieszenie w sigmie kombi
witam mam pytanie do kolegów .Czy naprawiał ktoś już tylne zawieszenie w sigmie kombi?.Chodzi mi o tuleje gumowo metalowe belki tylnej (górnych wahaczy ) biegną one wzdłuż dolnych wahaczy. Pytam ponieważ po wymianie tylnych amortyzatorów zaczeło mi stukać i widzę ,że są one oberwane .Zna ktoś cenę i dostępnośc tych elementów? Pozdrawiam
Szymon82 - 04-11-2008, 22:06

Witam! Dołączę się do tematu z takim pytaniem - jak nazywa się element nr 7 na rys. mam tam zerwane tuleje i nie do końca wiem jak je nazwać - czy te tuleje dostępne są oddzielnie?

zawieszenie tył kombi

lukasz12 - 04-11-2008, 22:50

Szymon82 napisał/a:
Witam! Dołączę się do tematu z takim pytaniem - jak nazywa się element nr 7 na rys. mam tam zerwane tuleje i nie do końca wiem jak je nazwać - czy te tuleje dostępne są oddzielnie?

zawieszenie tył kombi

z tłumaczenia wynika że to górny wahacz

kotomi - 13-11-2008, 09:32

witam witam :)
Ja wymieniałem u siebie wszystkie elementy gumowo metalowe w zawieszeniu z tyłu. Części pochodziły od Japaneze, natomiast robotę zleciłem warsztatowi. Zajęło im to cały dzień i nie obyło sie bez szlifierki kątowej i palnika. Pozdrawiam.

Szymon82 - 13-11-2008, 11:10

Witam! A jakie elementy wymagały wymiany u Ciebie i jaki był koszt części - coś nie pasowało, że musieliście użyć palnika i szlifierki, czy były kłopoty z demontażem starych elementów?