To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - uszczelka pod glowica itd.

qss - 02-11-2008, 16:38
Temat postu: uszczelka pod glowica itd.
Witam
sprawa wyglada tak ... misiek sie poci spod glowicy... plyn z chlodnicy znika po paru kilometrach ... ale nigdzie nie cieknie ... plam nie zostawia... oleju nie przybywa ... i nie ubywa ... po przejechaniu 10kkm nie widac zadnej roznicy w poziomie oleju... w chlodnicy tez nie widac zadnych oznak oleju ... teraz pytanie ... czy ktos mi powie o co tu chodzi ? i ile kosztuje wymiana uszczelki + co jeszcze przy okazji wymienic ? a i jeszcze jedno .. samochod sie nie przegrzewa i nic zlego sie nie dzieje :/

Anonymous - 02-11-2008, 18:43

możliwe że płyn przedostaje się do cylindrów lub to co wykapie leci na kolektor wydechowy i paruje, nie widzę innej możliwości skoro twierdzisz że nie miesza sie olej z płynem chłodzącym, co do wymiany to jeszcze musisz kupić oprócz uszczelki pod głowice uszczelkę pod pokrywe zaworów
jacek11 - 02-11-2008, 19:16

Do wymiany uszczelka pod głowicę,pod dekiel zaworów.
Pewnie pod kolektorami też trzeba będzie.
Uszczelniacz na wałek rozrządu,pod aparat zapłonowy.
Splanować głowicę,sprawdzić szczelność zaworów.

Proszę dopisać jak coś pominąłem :D

Pozdrawiam :)

qss - 02-11-2008, 19:56

no wiec tak ... uszczelki pod pokrywa zaworow + aparat zaplonowy wymienione ... pod kolektorami nie ma poblemu ... pytanie ... ile kosztuje taka zabawa z uszczelka pod glowica ? i moze jakies uszczelniacze zaworow przy okazji ?
uczszelniacz pod walek rozrzadu ? ile za taka zabawe ?

jacek11 - 02-11-2008, 21:14

Wydaje mi się,że około 500 pln.
(o ile zawory są szczelne)

Policzone z robotą :)