To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - czy ktoś sprawdzał tego gala??

mateunia20 - 09-11-2008, 10:26
Temat postu: czy ktoś sprawdzał tego gala??
witam znalazłem tego Gala na mobila.de czyktoś go sprawdzał?? czemu jest taki tani??
szczerze nie znam niemieckiego i nie wiem bo może coś być tam napisane. dzięki za odpowiedzi
http://suchen.mobile.de/f...ine&tabNumber=1

kpawel - 09-11-2008, 14:44

Cena odzwierciedla jego stan.
1998r. 2,0L przebieg 233kkm
Cały do malowania. Uderzony w prawy reflektor. + inne niewidoczne rzeczy .

mateunia20 - 09-11-2008, 18:23

dzięki. ja nie zwróciłem uwagi na to gradobicie, jakoś nie wrzuciło mi się w oczy. Ale jak napisaliście to wtedy dopiero zobaczyłem. bardzo dziękuję.
malowania całego auta będzie w granicach 2000zł???

mateunia20 - 09-11-2008, 19:33

ja się wogule nie orientuje w sprawach lakierniczych nigdy nie lakierowałem auta i tak strzeliłem te dwa tysiące. a czy sam lakier pokryłby te wgniecenia po gradobiciu??
kpawel - 09-11-2008, 22:26

Jednym słowem nie warto.

Lakierowanie całego auta od 3tyś zł.

A tu dochodzi jeszcze przygotowanie auta, tzn. usunięcie wgnieceń np. cudami techniki (lakier i tak pęknie przy większych wgnieceniach) lub za pomocą młotka i szpachli. Po szpachlowaniu to będzie z niego dalmatyńczyk.

Ten lepiej wygląda :rolleyes:
link

mateunia20 - 10-11-2008, 08:32

znacznie lepiej wygląda:) ale ja szukam z silnikiem 2.0 tylko. Większy mi nie jest potrzebny.
dzięki za rady:))

Owczar - 10-11-2008, 09:30

Kolega sprowadził mazdę 323 z niemiec po gradobiciu. Naprawiał ją metodą wyciągania wgnieceń i nic nie musiał malować. Naprawdę ładnie to zrobili, ale to byli sprawdzeni fachowcy. Nie pamiętam już ile płacił, ale taniej niż lakierowanie. Ale tego Galanta mimo wszystko bym nie polecił ;) Kup coś bez kombinowania, albo lepiej jakieś uszkodzenie silnika lub skrzyni jak już się upierasz przy kombinowaniu. Np Juiceman ładną okazję trafił ;D
mateunia20 - 12-11-2008, 19:47

troszkę inne pytanie. Czy przemalowując samochód z koloru np czerwonego na czarny to trzeba jakieś papierkowe sprawy załatwiać w urzędzie jakimś?? i ewentualnie jaki koszt??
pytam się tak z ciekawości. dzięki z góry za odpowiedź

kpawel - 12-11-2008, 22:19

W nowym dowodzie rejestracyjnym niema pozycji : kolor i numer silnika, tzn. zmiany koloru auta nie zgłaszasz do urzędu.