To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer Sportback

DMG - 09-11-2008, 12:56
Temat postu: Lancer Sportback
Witam,

Po paru miesiacach w koncu podjalem decyzje o zakupie Lancera Sportback, wersja 1.8 Invite, czerwony. W cenie 63 080 zł dostane dodatkowo dywaniki, alarm i odciecie zaplonu.

Ubezpiecznie AC i OC zostanie zakupione w salonie, w Ergo Hestia za cene okolo 2500zl.

Teraz zwracam sie z pytaniem do Was:
- czy macie jakies rady/wskazowki na co nalezy jeszcze zwrocic uwage ?
- jaka jest Wasza opinia o ubezpieczycielu
- jakie dodatkowe wydatki (oprocz rejestracji samochodu, paliwa i opon zimowych ;) ) beda mnie czekac w najblizszym czasie ?

Bede wdzieczny za Wasze komentarze i opinie.

Pozdrawiam.

arekp - 09-11-2008, 19:21

Daj znac skad jestes, jakie miasto i czy juz zamowiles autko.
DMG - 09-11-2008, 20:20

Jeszcze nie zamawialem auta, ani nie podpisywalem umowy.
Pozdr. z Wawy.

Luk - 16-11-2008, 00:34

Witaj,
Ja kupiłem Sportbacka Invite za 61 tys. - to co w katalogu plus alarm, lakier, dywaniki, breloczek :lol: Tak więc potarguj się jeszcze...

A teraz UWAGA: po 2 dniach walki w serwisie z samoczynnie włączającym się alarmem (regularnie, po 20 min. od zamknięcia alarm zaczynał wyć), naprawiłem sam: okazało się, że lampka w bagażniku ma przełącznik i można tak ustawić, że świeci się nawet po zamknięciu. Wystarczyło przestawić na gaszenie po zamknięciu klapy (środkowe położenie przełącznika). Pomogło :D .
Nie sprawdzałem jeszcze mojej teorii, ale być może po 20 min. komputer gasił jednak tę lampkę celem oszczędzania akumulatora, a alarm odczytywał to jako nowe zdarzenie i się załączał... Nieważne, ważne że już działa dobrze. A swoją drogą to gratuluję panom z serwisu alarmu dogłębnej wiedzy... Wymienili mi centralkę na nową :D

jaca71 - 16-11-2008, 08:58

Luk napisał/a:
Witaj,
Ja kupiłem Sportbacka Invite za 61 tys. - to co w katalogu plus alarm, lakier, dywaniki, breloczek :lol: Tak więc potarguj się jeszcze...

Przeczytaj co w instrukcji piszą na temat kompletu breloczek - poduszka kolanowa ;) To jacys bandyci są w tym salonie ;)

Anonymous - 16-11-2008, 09:24

jaca71 napisał/a:
Luk napisał/a:
Witaj,

Przeczytaj co w instrukcji piszą na temat kompletu breloczek - poduszka kolanowa ;) To jacys bandyci są w tym salonie ;)

I w związku z tym pierwsza rzecz jaką zrobiłem po odebraniu auta to wywaliłem metalowo-plastykowy element z ostrymi krawędziami z gratisowego breloka :wink: . Został sam parciany pasek z logo mitsu i napisami.

Luk - 16-11-2008, 10:58

Ha! Widzisz, w tym sęk, że instrukcji jeszcze nie dostałem - podobno im jeszcze nie przysłali. Mają mi dosłać. Domyślam się, że piszą, by nie było żadnych ostrych elementów w pobliżu poduszki kolanowej? No to w takim razie dając mi breloczek i nie dając instrukcji narazili mnie na niebezpieczeństwo... :twisted:

[ Dodano: 16-11-2008, 11:09 ]
Jeszcze jedno małe rozczarowanie... Brak oświetlenia w schowku (tym przed pasażerem). Dziwne, bo w Astrze I mam :lol: Rzeczywiście nie ma, czy tylko mi coś nie działa?
No i jeszcze brak jakiś zaczepów w bagażniku, co by np. gumami zapiąć mniejszy bagaż, żeby się nie telepał.
Podłokietnik za krótki... :(
A poza tym, to wszystko fajnie. Właśnie przejechałem się moją 11-letnią Astrą... O Jezu, jak ja mogłem tym jeżdzić... :mrgreen:

ElemenT - 16-11-2008, 18:38

Luk jakie dokładnie koszta miałeś zakupu ?
61 tys dokładnie czy z groszami ?

ja właśnie czekam na swojego sportbacka i mam go dostać pod koniec grudnia :)

Luk - 16-11-2008, 19:15

ElemenT napisał/a:
Luk jakie dokładnie koszta miałeś zakupu ?
61 tys dokładnie czy z groszami ?

ja właśnie czekam na swojego sportbacka i mam go dostać pod koniec grudnia :)

Dokładnie 61500 zł. Brałem w leasing, ale to dla dealera nie ma znaczenia. Dla mnie miało o tyle, że cenę negocjował mój doradca leasingowy, a nie ja osobiście :) Chciałem, żeby wynegocjował jeszcze zimówki, ale nie za bardzo się udało (proponowali opony ale podnosili cenę - nie opłacało się)
Ubezpieczenie wziąłem w salonie (Hestia), wyszło lepiej, niż u mojego leasingodawcy.
Upewnij się tylko, czy jak dają w pakiecie, to w kolejnych latach nie będzie więcej (niech Ci po prostu wyliczą np. na 3 lata)
No i nie brałem czujników cofania (można negocjować) i teraz trochę żałuję (nic nie widać do tyłu :) )

ElemenT - 16-11-2008, 20:52

ja już mam wynegocjowane :)
61840 z lakierem metalic
+ alarm
+ dywaniki
+ czujki cofania
+ teflon na lakier

Co do ubezpieczenia to jeszcze dużo czasu bo jak mówiłem odbieram pod koniec grudnia.
No i opony kupić muszę zimowe. Zmianę u dilera będę miał za darmo.

Właśnie czujki w tym samochodzie to podstawa, po jezdzie probnej gdzie musiałem parkować na parkingu dilera stwierdzilem ze bez tego nie ma parkowania.

Luk - 16-11-2008, 21:03

No to gratulacje, ciekawe ile te czujniki kosztują jak się zamawia osobno...

ElemenT napisał/a:
No i opony kupić muszę zimowe. Zmianę u dilera będę miał za darmo.

Jak przyniesiesz swoje opony, kupione gdzieś indziej to oni Ci zmienią z wyważeniem?
Który dealer?
He, he, a może poczekaj, ponoć zimy ma nie być w tym roku :)

ElemenT - 16-11-2008, 21:16

Luk napisał/a:
No to gratulacje, ciekawe ile te czujniki kosztują jak się zamawia osobno...
Jak przyniesiesz swoje opony, kupione gdzieś indziej to oni Ci zmienią z wyważeniem?
Który dealer?
He, he, a może poczekaj, ponoć zimy ma nie być w tym roku :)

Generalnie czujki na allegro za 70 zł kupujesz, masz cały zestaw, montaż to banał
jedynie problem to z wywierceniem równo otworów, ale to można zdjąć zderzak i zrobić gdzieś ładnie z linijką.

Diler to Grafix :) patronat mitsumaniaków :)
Tylko minus, że będę musiał jechać po odbiór do Białegostoku, chociaż .. w drodze powrotnej stestuje sie auto :)

Oponki już mam wybrane, Yokohamy w dobrej cenie :)

Juiceman - 16-11-2008, 21:41

ElemenT napisał/a:

Oponki już mam wybrane, Yokohamy w dobrej cenie :)

Bardzo dobry wybór, osobiście posiadam YOKOHAMA 195/60R15 W.DRIVE V902 : )

ElemenT - 16-11-2008, 21:46

Juiceman napisał/a:

Bardzo dobry wybór, osobiście posiadam YOKOHAMA 195/60R15 W.DRIVE V902 : )

dokladnie takie tylko na felgę 16 :)
ponoc zaje.. niezłe opony

i akurat na bezpieczenstwie nie powinno sie oszczedzac a to jedna z ważnijszych rzeczy w samochodzie

Adam_T - 16-11-2008, 22:20

Mnie udalo sie wynegocjowac dodatkowo:

+ alarm Mitsubishi
+ czujniki parkowania
+ opony zimowe Winterhawk 2 (razem ze zmiana)
+ dywaniki gumowe
+ kuweta do bagaznika

i samochod odbieram w przyszlym tygodniu, cena standard: 63 080zł.

A ubezpieczenie pewnie wezme w w PZU, pelen pakiet za 3150 zl