Off Topic - Wypadek na drodze
Kofi - 10-11-2008, 14:24 Temat postu: Wypadek na drodze Hej.
Byłem świadkiem wypadku na drodze, zrobiłem pare fotek akcji ratowniczej, które zostały wrzycone na TVN24.
Akcja ratownicza z udziałem smigłowca
Przyczyny najprawdopodobniej dwie.
1. nadmierna prędkość kierującego pojazdem
2. niewidoczny na drodze pieszy.
Jezdze troche po kraju w nocy i juz od paru lat nie uzywam o tej porze pobocza. Ludzie nie mają w ogole wyobrazni. Ubrani na ciemno ida czesto w grupach zgodnie z kierunkiem jazdy.
Nawet przy niewielkich predkosciach moze dojsc do tragedii a pieszy tak na prawde nie ma zadnych szans z metalowa puszka.
Krzyzak - 10-11-2008, 17:25
dlatego od zawsze w deszczu, w nocy i we mgle nie zjezdzam na pobocze - chocby nie wiem jak sie temu za mna spieszylo...
a mialem juz taka sytuacje, ze jechalem 70 i przez jakies 2 minuty wyprzedzal mnie TIR - bo g...o widzial we mgle i jechal drugim (tym dla przeciwnego kierunku oczywiscie) pasem 'jakies 71 km/h'.... brak slow dla ludzkiej glupoty
cns80 - 12-11-2008, 08:06
Krzyzak napisał/a: | a mialem juz taka sytuacje, ze jechalem 70 i przez jakies 2 minuty wyprzedzal mnie TIR - bo g...o widzial we mgle i jechal drugim (tym dla przeciwnego kierunku oczywiscie) pasem 'jakies 71 km/h'.... brak slow dla ludzkiej glupoty | Wiesz co... Nie dałbym się TIR'owi wyprzedzać 2 minuty, bo bałbym się o własne bezpieczeństwo. Skoro mnie dogonił to znaczy że jedzie szybciej niż ja. A jak zaczął wyprzedzanie to bym zwolnił żeby mógł je szybko skończyć.
|
|
|