To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Przeguby zewnętrzne

Anonymous - 26-05-2006, 18:53

zadzwon do japaneze (nr poszukaj na forum) na 99,99proc bedzie mial albo zalatwi
Matejko - 26-05-2006, 21:34

no ale i tak nie obedzie sie bez tego ze musisz policzyc ilosc zebow na polosi - niby sa dedykowane do carismy przeguby, ale ja mialem 2 i dopiero za 3 razem pasowal
Anonymous - 27-05-2006, 14:01

widzisz, tak jak napisal Matejko - w obrebie modelu sa rozne opcje wiec nikt nie poda
Ci danych na 100proc pewnych. tak jak mowilem zadzwon do japaneze (ale w poniedzialek ;) )
on ten typ poda Ci po VIN'ie wiec raczej bedzie sie zgadzal (chyba ze posiadacze cari mowia inaczej) :mrgreen:

Matejko - 27-05-2006, 14:08

adams12 napisał/a:
Ci danych na 100proc pewnych. tak jak mowilem zadzwon do japaneze (ale w poniedzialek ;) )
on ten typ poda Ci po VIN'ie wiec raczej bedzie sie zgadzal (chyba ze posiadacze cari mowia inaczej) :mrgreen:

nie poda - jedynie co to moze zasugerowac :arrow: tak jak mnie i odsylalem, a youngi tez wymienial

fular jesli masz choc odrobine zylki mechanika to sam przeliczysz ilosc zębów w polosi, bo zewnetrznych to ma 25 - a wew. powinienes policzyc jak sciagniesz oslone - mozesz tez troszke zbic przegub

josie - 28-05-2006, 23:49

Na www.przeguby.pl jest za 229zł (do 1.8 z ABS) wymiary podane
young - 29-05-2006, 09:11

Wymieniałem przeguby niedawno i powiem tyle... POLICZ ZęBY !!! a Japaneeze na pewno załatwi Ci odpowiednie. To jedyne wyjście, mnie dopasował dopiero za drugim razem, a też mam Cari 2000r z ABS. :D
turek61 - 20-08-2007, 11:14

W związku z tym, że coś mi hałasuje(takie tyk,tyk, tyk...) podczas jazdy przy skręcaniu przede wszystkim w prawo choć w lewo też czasami to podejrzenie padło na któryś przegub.Tak do końca to nie ma pewności ale czytając ten post prosiłbym o kilka podpowiedzi.
1.Jak można sprawdzić i mieć pewność że hałas pochodzi od przegubu i czy zewnętrzny czy wewnętrzny ?
2.Jak sprawdzić ilość zębów czy tylko wystarczy wejść do kanału i zdjąć osłonę(manszetę) ?
3.Moze ktoś ostatnio kupował u Japaneze i zna koszt ?
4.Mój mechanik twierdzi ze w japońcach jest problem z wymiana przegubów, i nieraz musiał ciąć półoś aby wymienić.W Cari jeszcze nie robił więc powiedzcie czy mogą byc tego rodzaju problemy...