To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Pajero - Chce kupić PAjero z 1991 3.0

axit - 11-11-2008, 20:08
Temat postu: Chce kupić PAjero z 1991 3.0
Na wstępie witam wszystkich mam nadzieję że juz niedługo zawitam tutaj na stałe. A teraz do sedna mam zamiar przygarnąć tego pajero

W razie gdyby link nie działał:
Pajero z 91 roku, silnik 3.0 V6 + LPG sekwencyjne, skrzynia automatyczna, niecałe 250 kkm.

Co sądzicie o tym autku. Mieszkam niedaleko więc jutro się wybieram je oglądać (jak się uda)

Wszselkie opinie mile widziane na co zwracać uwagę. Wszelkie rady mile widziane.

Berni - 11-11-2008, 21:41

Axit - autko ma 18 latek - Niemcy to taki dziwny naród który jak kupuje auto to nim jeździ więc przebiegiem się za bardzo nie sugeruj-natomiast to widac już na zdjęciach rzuc okiem na zderzak z obydwu stron wygląda jakby nie pasował , powinien jednak przechodzic w linie prawie ciągłą z nadkolem a on odstaje -napisałeś że szukasz pajero ale nie wiadomo czym jeździsz teraz -w pajero można się zakochac wiem to po sobie natomiast to jest starsza generacja silnika i niestety "lubi wypic" cena jak najbardziej atrakcyjna jeżeli jest sprawny jak piszą to będziesz miał z niego pociechę- ale cudów nie wymagaj- jak pisałem autko nowe nie jest więc z kosztami musisz się liczyc - wymiana rozrządu oraz filtrów i oleju w silniku, pasków - to około 1200 zeta- następnie olej w mostach i skrzyni biegów - jeżeli trzeba wymiana sprzęgła~ jakieś 800 -więc dokładnie oglądaj , pytaj a jak kupisz to miłego użytkowania i pamiętaj to on chce sprzedac a nie ty kupic-ale w u mnie ta opcja się nie sprawdziła
Gene - 11-11-2008, 22:24

Witaj, nie przeczytalem opisu a juz zaniepokoil mnie wyglad auta. Dokladnie to jak jest zawieszony. Tak mysle, ze nie tylko tyl jest do zrobienia. Pojarka dziwnie siedzi. Ktos ja mimo wszystko ostro uzywal, moze do pracy. Dokladnie obejrzyj samochod i poczytaj inne tematy np:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=21769
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=15817

axit - 12-11-2008, 20:49

Panowie dziękuje za opinie - teraz ja się zwami podzielę. Samochodzik wygląda faktycznie jak by dostał kopa w du.ę i to dobrego. Właściciel mówił że o coś tam zahaczył jak cofał :lol: Zrobiony średnio dobrze. 250 kkm to on miał jakiś czas temu.

BTW nawiązują do pytanie powyżej - pomykam sedanem DAEWOO Nubira, ale od jakiegoś czasu szukam czegoś z napędem na 4-y łapy. Na początek niekoniecznie w 100% teren. I jeszcze jedno moja nubirka jest o niebo lepsza od tego Pajero.
Pozdrawiam jak bede potrzebował info to do was zaglądnę.

Berni - 12-11-2008, 22:07

Pytam czym jeździsz nie ze względu na "wywyższanie" tylko ze względu na spalanie- jeżeli jeździsz jak napisałeś nubirą to trochę łatwiej będzie ci przełknąc spalanie pajero 3.0 v6 niż gdybyś jeździł np corsą 1.2
Hiszpan - 21-11-2008, 23:10

Czy to nie to tym Pajero dyskutowaliście :?:
http://allegro.pl/show_item.php?item=481142985
Pytam, bo teraz sam zamierzam się wybrać go pooglądać.
To, że z tyłu amorki są do wymiany mnie nie przeraża, bo i tak całe zawieszenie poszło by do wymiany, a dodatkowo 5-7 cm w górę ;)
Spalanie :roll: trudno, ale za wiele tym to bym nie jeździł. Żona 2-3 razy w tygodniu parę ulic dalej, a ja tylko w teren.
No i tu pojawia się zonk. Dłuuugość :evil:
Do tej pory szukałem 3-drzwiowego, w automacie, ale kicha.
Raz - niewiele tego. Dwa - jak już jest to w takich pieniądzach i takim stanie, że szkoda z tego "syfa" robić :doubt: