To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] PERFORACJA BLACHY!!!!!!!!!!!!!!!!!

jarek - 12-11-2008, 22:10
Temat postu: [MSS ALL] PERFORACJA BLACHY!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzisiaj przez przypadek dowiedziałem się że MIŚKI w anglii dostawały 10 lat gwarancji na blachy i to nie są żarty.Czy w polsce było tak samo?????Pytam bo na forum często przewija się temat rdzewiejących karoseri.Mieszkam w kaju w którym deszcz i wilgoć jest czymś naturalnym ale nie ma problemów z rdzą.Mam kilku kolesi z MSS ,i każdy jest starszy od mojego,nikt nie ma żadnej rdzy.Czyżby na anglię puszczali lepiej zakonserwowane Miśki???????????????????????????????????????????????? :?: :idea: :?:
Hubeeert - 12-11-2008, 22:20

jarek napisał/a:
.Czy w polsce było tak samo
10 lat na perforację nie na rdzę przy zabezpieczaniu w ASO lub partnera ASO. Tak było w Oplu. Chyba.
jarek - 12-11-2008, 22:32

Nie chciało mi się wierzyć więc pytałem konkretnie czy chodzi o rdzę,i wychodzi na to że rdza.Spróbuję jutro dowiedzieć się w ASO
Hubeeert - 12-11-2008, 22:42

jarek chodzi o przerdzewienie na wylot. Sama rdza - gwarancja na lakier była 3 letnia przy obowiązkowym zabezpieczeniu samochodu. Na tej podstawie przynajmniej kilka osób o których wiem malowało tylną klapę, bądź ją wymieniało.
xjacobs - 12-11-2008, 23:19

lepiej, żeby był klimat taki jest w Anglii czyli dość jednakowy, za to zamrażanie, rozmrażanie w PL jest jak widać gorsze w skutkach :( poza tym w Anglii dróg nie solą :D
Hubeeert - 12-11-2008, 23:27

xjacobs napisał/a:
poza tym w Anglii dróg nie solą
jak to nie?
jarek - 12-11-2008, 23:43

xjacobs napisał/a:
lepiej, żeby był klimat taki jest w Anglii czyli dość jednakowy, za to zamrażanie, rozmrażanie w PL jest jak widać gorsze w skutkach :( poza tym w Anglii dróg nie solą :D
STARY JAK TO NIE SOLĄ :shock: Mieszkam na granicy angielsko-szkockiej więc dość wysoko na północ i SOLĄ aż miło patrzeć na białe auta(od soli).Co więcej pierwszą piaskarkę widziałem już we wrześniu,jak temperatura ma spaść poniżej iluś tam to jeżdżą nocami i SYPIĄ.Nie żebym narzekał,ale czasami przesadzają. :evil: Pozdro.....
cns80 - 13-11-2008, 08:06

jarek napisał/a:
SOLĄ aż miło patrzeć na białe auta
Chyba że to fosforany. W niemczech na niekturych drogach też to sypią ale to nie sól.
xjacobs - 13-11-2008, 15:49

Hubeeert napisał/a:
xjacobs napisał/a:
poza tym w Anglii dróg nie solą
jak to nie?
jestem przekonany, że nie solą, tylko sypią jakąś inna, bardziej zaawansowaną chemią :) nie pamiętam nazwy, ale jak przypomne to nie omieszkam napisać :D możliwe, że to jest to o czym pisze cns80 :)
jarek - 13-11-2008, 20:37

cns80 napisał/a:
jarek napisał/a:
SOLĄ aż miło patrzeć na białe auta
Chyba że to fosforany. W niemczech na niekturych drogach też to sypią ale to nie sól.
Zwał jak zwał ,coś sypią.Czy mógłbyś napisać coś o tych *fosforanach*,czy żywią się podobnie ochoczo naszymi blachami jak SÓL :?: Pytam bo mam nieograniczony dostęp do karchera i średnio co 2 -3 dni spłókuje go dość obficie :oops: Może nazwiecie to nadgorliwością ale to jest moje trzecie dziecko :lol: Nigdy nie byłem dobry z chemi a KOLEGA nas raczy takimi szczegółami że ho ho :shock: Dzięki za odpowiedz MITSU************* 8)
Hubeeert - 13-11-2008, 20:41

xjacobs napisał/a:
możliwe, że to jest to o czym pisze cns80
Możliwie. Wiem, że ta ruda co zjada samochody po tym czymś pięknie się rozwija ;-)
xjacobs - 13-11-2008, 20:46

Hubeeert napisał/a:
xjacobs napisał/a:
Możliwie. Wiem, że ta ruda co zjada samochody po tym czymś pięknie się rozwija ;-)
i tu sie mylisz :) to coś zostało wymyślone po to, żeby samochód na tym najmniej cierpiał :)
endriu1970 - 13-11-2008, 20:56

oj panowie jak się teraz o blaszki martwicie to trzeba było pomyśleć wcześniej o audi
ten ma blaszki

Hubeeert - 13-11-2008, 21:03

xjacobs napisał/a:
i tu sie mylisz
Może. Oglądając zardzewiałe samochody Irlandczyków na pewno się mylę.
cns80 - 13-11-2008, 21:27

xjacobs napisał/a:
Hubeeert napisał/a:
xjacobs napisał/a:
i tu sie mylisz :) to coś zostało wymyślone po to, żeby samochód na tym najmniej cierpiał :)
Dokładnie. Tylko że ciężko rozpoznać jedno od drugiego. Te fosforany to jakaś mieszanka chyba z potasem *ale nie jestem pewien) podobno mają lekką nutkę zielonego w kolorze, ale ja jestem daltonistą więc dla mnie są takie same jak sól. Ale ruda po nich nie chwyta.