To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Królowa Szos Lady Carisma 1.9 TD 97r.

Anonymous - 12-11-2008, 23:05
Temat postu: Królowa Szos Lady Carisma 1.9 TD 97r.
Witam
Autko kupiłem rok temu ( niestety dopiero dołączyłem do zaszczytnego grona mitsumaniaków)

http://przemek8511.fotosik.pl/albumy/539910.html#e

Krótka historia związana z Carisma
Rok temu szukałem dużego w miarę oszczędnego samochodu Ogólnie chciałem kupić Opla Vectre i prawie już kupiłem ale przypadkiem przejechałem się Carismą no i wszystko było jasne Kupuje Carismę Oczywiście ogól mi odmawiał że to francuski silnik, wycieki, kiepska skrzynia itd. Carismy szukałem około miesiąca głownie w internecie obejrzałem kilka i zdecydowałem się na Cari z 1997r. w TD GLX w dość dobrej cenie Auto zostało sprawdzone w przypadkowym warsztacie, umowa podpisana i do domciu Do domu miałem około 400 km i pierwsze bardzo pozytywne zaskoczenie spalanie okolice 6 l bajka jak dla mnie. Drugie bardzo pozytywne zaskoczenie przyśpieszenie jak na ta ilość koników i w TD lepszego silnika na pewno nie ma.
Ogólnie do tej pory zrobiłem Carismą 30 tyś ( z małymi usterkami, ) Moje wydatki w ciągu roku związane z tym samochodem Kupując auto miało przejechane 190 tyś .
1. Wymiana świec żarowych - auto nie chciało palić za pierwszym razem koszt około 50 zł za sztukę
2. Standardowa wymiana po kupnie auta kompletny rozrząd z pompą wody około 300 zł + robota 200 zł + 0,7 oleje filtry itd.
3. Wymiana sworznia wahacza - końcówka około 80 zł
4. Wymiana uszczelki pod głowicą koszt około 500 zł z planowaniem ( po znajomości)
W aucie muszę jeszcze wymienić symering pod wybierakiem i standardowo tulejki i myślę ze następne 30 tyś. bez problemu zrobię.
Ogólnie samochodzik godny polecenia Oczywiście jak każdy ma swoje wady ale odrobina chęci i niedużym kosztem można jeździć fajnym autkiem Jednym słowem Polecam
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Przemek

Bartek_Carisma - 13-11-2008, 19:25

Witam :) też jeździłem miśkiem od dawna a jestem na forum od kilku dni :D Pozdrawiam

Ps. fajnie mieć Carismę :D :D