Carisma - Techniczne - otwieranie drzwi a wycieraczki
Anonymous - 13-11-2008, 12:11 Temat postu: otwieranie drzwi a wycieraczki Witam, po raz kolejny zwracam się z prośbą a chodzi o dziwną i denerwującą sprawę...
W momencie otwierania drzwi (centralnego zamka) uruchamia się tylnia wycieraczka , po czym przebyje sobie połowę swojej drogi i zatrzymuje się, a co gorsza ta wycieraczka nie chce wogóle działać...
Nie wiem co to może być, bezpieczniki sprawdziłem i nic nie wskazuje że to one hmmm dziwne rzeczy z tymi carismami ale są fajne
Prosze Was o pomoc...
mlun - 13-11-2008, 12:57
To raczej nie dziwna rzecz carismy a czyjaś nieudana robota przy elektryce:P
Student - 13-11-2008, 14:50
Sprawdź wiązkę która dochodzi do tylnej klapy, wygląda na to że ktoś grzebał i zamiast na siłownik od centralnego w tylnej belce podłączył przewód do silnika od wycieraczek. (nawiasem mówiąc wycieraczka w tym przypadku działa prawidłowo).
Nie wiem gdzie zaczyna się ta wiązka ale zacząć trzeba od bezpieczników pod kierownicą, powinny być ślady szperania przez OBCYCH
Anonymous - 16-11-2008, 12:46
Witam, no i sprawdziłem tą dolegliwość i okazało się iż poprzedni właściciel chyba nie za bardzo znał się na elektryce albo nie chciało się dobrze zaizolować wiązki i stąd ten problem...Pozdrawiam
|
|
|