To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer Sportback

Josh69 - 14-11-2008, 09:42
Temat postu: Lancer Sportback
Witam wszytskich !
Od trzech dni jestem posiadaczem Lancera Sportback 1.8 Intense. Mam wobec tego sugestię aby dodać nowy temat pod hasłem Lancer Sportback.

Chooper - 14-11-2008, 16:42

Czy to Ty jechałeś dzisiaj na Narutowicza w stronę centrum ok. godz 12 ?? Jeśli tak, to widziałem Cie przy wierzbowej :)
piotrellii - 15-11-2008, 13:02

Ja już widziałem swój SportBack 1,8 czarny , zaliczka i czekam na poniedziałek.
Jakie wrażenia po kupnie?

Josh69 - 18-11-2008, 13:04

Pierwsze wrażenia są naprawdę fajne. Mam wrażenie, że to klasa D. Przyzwyczajam się powoli do wymiarów i właściwości jezdnych. Problem jest taki, że nie na razie nie dają instrukcji obsługi i większość ustawień zrobiłem intuicyjnie ( oprócz sparowania telefonu). Podobało mi się określenie "garbaty kret", nie mniej jednak przód to już klasa sama w sobie ( o garbie można dyskutować), jak powiedział mój kolega, Misiek ma wyraz maski ( czytaj pyska) :" Spadaj z drogi bo cię strącę". Spalanie jest na razie bardzo wysokie, ale w Space Starze też takie było przez jakieś 2000km. Co do zauważonych wad to irytujące jest np. brak podświetlenia otwarcia drzwi i lock centralnego zamka i w nocy muszę działać " organoleptycznie :mrgreen: .

[ Dodano: 18-11-2008, 13:06 ]
Co do jazdy na Wierzbowej to raczej nie ja. Mój jest czerwony i z tego co wiem po Łodzi kręci się jeszcze jeden, ten który stał w Manufakturze.

Anonymous - 18-11-2008, 13:11

Ja swoim jeżdze od tygodnia.
1.8 Invite czarny

P.S.
W moim spalanie też jest wysokie mam nadzieję ze średnia wartość spadnie

basik - 30-11-2008, 23:55

Witam,
Mam prośbę do posiadaczy sportbacka moglibyście napisać coś więcej o wrażeniach z jazdy? Auto jest dynamiczne? Wysokie spalanie to ile to jest 10l więcej. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie komentarze i uwagi, ponieważ właśnie w sobotę zamówiłem sportbacka :biggrin: mam nadzieje, że będę zadowolony.

Luk - 01-12-2008, 00:31

Witaj!
O spalaniu jest osobny wątek, nie jest tak źle :)
Co do dynamizmu, to na jeździe próbnej byłem trochę rozczarowany... Myślałem, że te 143 KM bardziej będzie w fotel wciskać. Żeby było fajnie, to trzeba kręcić powyżej 4000 obrotów, no a wtedy spalanie i głośność wyraźnie rośnie :)
Co do minusów to brak oświetlenia schowka, niezbyt duży bagażnik, brak regulacji kierownicy osiowo, no i za krótki podłokietnik. Wyświetlacz komputera trochę dziwny, bo albo mamy średnie spalanie i prędkość, albo przebieg albo ilość km do przejechania na pozostałym paliwie... Mogła by być średnia i ilość do przejechania na jednym ekranie... :( Najgorsze jest jednak to, że jak jest mniej niż 50 km do przejechania na pozostałym paliwie (albo mniej niż 10 l), to pokazuje się "---". Czyli właśnie wtedy, kiedy najbardziej mnie interesuje, czy dojadę :)
Też nie dostałem jeszcze instrukcji :(
Ale pewnie w każdym aucie można znaleźć minusy, ja jednak jestem zadowolony.
Aha i powyżej 120 km/h niestety świszcze powietrze przy lusterkach :)

jaca71 - 01-12-2008, 22:14

Luk napisał/a:
Wyświetlacz komputera trochę dziwny, bo albo mamy średnie spalanie i prędkość, albo przebieg albo ilość km do przejechania na pozostałym paliwie... Mogła by być średnia i ilość do przejechania na jednym ekranie... :(

A mnie się właśnie tak podoba: Średnie spalanie i ekonometer ;) Średnia prędkość jest mi do niczego nie potrzebna zasięg tym bardziej. Jedynie przycisk info mógłby byc w lepszym miejscu bo to jest... poronione.
Cytat:
Najgorsze jest jednak to, że jak jest mniej niż 50 km do przejechania na pozostałym paliwie (albo mniej niż 10 l), to pokazuje się "---". Czyli właśnie wtedy, kiedy najbardziej mnie interesuje, czy dojadę :)

Z tego co widziałem to wszystkie samochody tak mają poniżej pewnej wartości są kreseczki. Robią to po to byś producenta po sądach nie ciągał jak staniesz w polu a na wyświetlaczu jest zasięg 5km :P [/quote]

piomic - 06-12-2008, 09:27

jaca71 napisał/a:
Jedynie przycisk info mógłby byc w lepszym miejscu bo to jest... poronione.
Me odczucia są bardzo podobne.
Albo mam 5cm za krótki palec u lewej ręki? :shock:

Nie, zmierzyłem, z palcem OK, więc to guzik jest do d...

A na serio - w Cuprze miałem toto na końcu dźwigni wycieraczek i było spoko.

SHARKI - 06-12-2008, 19:29

Witam

Ile czekaliście na swoje auto ?
Ja zamówiłem ponad półtora miesiąca temu i diler coś się do mnie nie odzywa odnośnie tego kiedy auto będzie w umowie było 2-3 tygodnie a teraz zaczyna się 6 tydzień ...

piomic - 06-12-2008, 21:24

To masz prawo odstąpić od umowy bez kosztów (zaliczkę zwracają). Idź z tym do nich, może coś utargujesz - nie żeby był szybciej, na statek nie masz wpływu ale coś ci mogą dodać, żebyś siedział cicho.
SHARKI - 06-12-2008, 23:46

wątpię żeby odstąpili w umowie niestety nie napisali jednoznacznie ze będzie jednoznacze w ciągu 3 tygodni, tylko orientacyjnie, gdyby tak sie dało to miesiąc temu zabrałbym zaliczkę i pojechał gdzie indziej

najbardziej wkurza mnie ich postawa nie powiedzą ze auto będzie za 2 miesiące, a jak dzwonie i pytam kiedy w końcu dopłynie to zbywają mnie gadką ze oddzwonią już 2 tydzień

tak wygląda podejście do klienta

/// może i wpływu na statek nie mają ale mogli by sie dowiedzieć gdzie jest i kiedy dopłynie,

Hubeeert - 07-12-2008, 02:20

SHARKI napisał/a:
najbardziej wkurza mnie ich postawa nie powiedzą ze auto będzie za 2 miesiące, a jak dzwonie i pytam kiedy w końcu dopłynie to zbywają mnie gadką ze oddzwonią już 2 tydzień
Który diler?
JCH - 07-12-2008, 09:55

SHARKI napisał/a:
wątpię żeby odstąpili w umowie niestety nie napisali jednoznacznie ze będzie jednoznacze w ciągu 3 tygodni, tylko orientacyjnie, gdyby tak sie dało to miesiąc temu zabrałbym zaliczkę i pojechał gdzie indziej
Tobie chyba też nie zależy na odstąpieniu od umowy bo u innego dilera czekałbyś kolejne np. 6 tygodni. Masz zatem pole do negocjacji i rekompensaty za oczekiwanie np. w formie usługi - przegląd gratis czy coś w tym stylu.

A swoją drogą ciekawe, że takie nie wywiązywanie się z umów działa tylko w jedną stronę. Może ja jako klient też zapłacę za samochód za ok. 2-3 tygodnie ...... a faktycznie za 6-8 tygodni.

SHARKI - 07-12-2008, 20:20

ta ... nie płacisz im tylko bankowi, a bank nie popuści i naliczy odsetki po 2 latach dopiero o nich poinformuje gdy ich suma przekroczy 10 tysięcy

dobrze ze w warszawie są 4 stacje tym już nie dam zarobić

jak odbiorę to powiem gdzie tak szanują klienta teraz mi jeszcze coś zepsują umyślnie