To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - pomocy

PYTHON1978 - 14-11-2008, 17:53
Temat postu: pomocy
potrzebuje porady .
zaświecila sie kontrolka od elektroniki silnika i samochód nie chcial zapalić ok.pól roku temu mialem podobną przypadlość i wtedy pan mechanior wyciagnol przepustnice bo to silnik GDI posprawdzal wyczyscil i do tej pory prawie bylo dobrze pare razy tk jak by pracowala na dwa garki ale pochwili wracalo do normy.i ja tym rozumowaniem też wykręcilem przepustnice wyczyscilem ją itd.pozamontowaniu samochód odpalil ale caly czas obroty sa od 2500-2800 pedal gazu niereaguje i praca silnika niejest taka jak powinna.po konsultacji z mechaniorem stwierdzil ze przepustnica jest zjebana i trzeba wymienić dodam że nowa na serwisie 9300 pln.używki jakieś. zalóżmy że bede mial z kaś tką samą przepustnice trzeba coś ustawiać pozamontowaniu ajezeli tak to co i jak to wyglada.

[ Dodano: 14-11-2008, 17:56 ]
dodam że cale zdarzenie ma miejsce w angli ale carisma krajowa;)

rasiak1980 - 14-11-2008, 18:14

sprawdź czy kabelek od silniczka krokowego jest poprawnie wetknięty, wypnij go i spróbuj podpiąć ponownie, odepnij klemy od akumulatora na 15 minut żeby wykasować błędy z komputera
Piwor - 14-11-2008, 20:36

Zobacz, czy "regulacja" przepustnicy jest dobrze ustawiona. Ja miałem w kółko po 2k obrotów na luzie, okazało się, że trzeba było troszkę wyregulować przepustnicę i jest ok. :)