Carisma - Ogólne - Carisma drogie czesci
Morfi - 15-11-2008, 22:44
rasiak1980 napisał/a: | drogie części i trudno dostępne | np co ???
Ja porównywałem czesci do hondy i mitsubishi wychodzi duzo lepiej w Inter Carsie
rasiak1980 - 16-11-2008, 10:51
tu gdzie jestem generalnie wszystkie części ciężko dostać, jedynym rozwiązaniem jest szrot i salon mitsubishi w salonie to raczej ceny zaporowe także warto omijać szerokim łukiem, to samo z reszta tyczy się wszystkich japońców. spróbuj dostać zamiennik czujnika ciśnienia paliwa do GDI bez znaczka mitsubishi nie dostaniesz powodzenia! a spróbuj np. do forda albo opla? możesz przebierać w firmach! nie mówiąc już o oryginalnych częściach gdzie ceny są bardziej przystępne.
wichura1 - 16-11-2008, 11:54
Jeżeli jesteś w Sopocie, szukaj części na Allegro.
mlun - 16-11-2008, 13:06
Wydaje mi się że kwestia rozrządu (ale to tylko w GDI i co drugą wymianę) jest droższa z racji tego nieszczęsnego napinacza.
rasiak1980 - 16-11-2008, 14:42
w tej chwili jestem na wyspach tutaj generalnie jest łatwiej dostać części a i tak przysparza to problemów. ostatnio zjeździłem pół Anglii za głupim czujnikiem ciśnienia paliwa zmieników nikt nie produkuje, w końcu dostałem na szrocie Volvo, w salonie mitsubishi był oczywiście za 169 funtów w salonie volvo tez był 143 funty , podobna cześć do forda kupiona w salonie kosztuje około 60 funtów, a zamiennik podejrzewam ze połowę ceny czyli koło 30, w zamiennikach do forda można przebierać, sam wymieniałem w fordzie engine management sensor 20 funtów, termo-włącznik wentylatora 15 funtów, termopara na zegary 20 funtów, nie było najmniejszych problemów pojechałem do pierwszego sklepu z częściami podałem numer rejestracyjny samochodu i po 5 minutach po zakupach. to samo tyczy się większości marek europejskich. a to że nie ma problemu z kupieniem żarówek, i akumulatora nie oznacza że cześć są łatwo dostępne i tanie.
wichura1 - 17-11-2008, 08:29
A poczta nie działa tam u was? Możesz zamówić z przesyłką, jak masz zaufanego sprzedawcę, a jeszcze dodatkowo zapłacisz mu z góry przelewem, wyśle ci nawet do Honolulu. ;D
Anonymous - 17-11-2008, 10:07
no mamy pocztę i działa ! Ale doliczając koszty przesyłki to raczej lipny interes
Master - 17-11-2008, 21:13
Wiadomo ze czesci do Mitsubishi i byc moze innych japonskich aut beda zawsze drozsze niz np do opla czy VW bo nie oszukujmy sie Mitsubishi w Polsce nie nalezy do najpopularniejszych marek w porownaniu z niemieckimi wehikulami choc jakies nietypowe czesci jakies czujniki itp znajda sie w kazdym aucie typowe czesci exploatacyjne do japoncow nie sa znow tez takie drogie.Pozdrawiam
Piwor - 17-11-2008, 21:22
Nie które ceny są nawet porównywalne. Wiadomo, jak są to części bardziej "wyspecjalizowane" i raczej nie niszczące się (obudowa rozrządu na przykład) są trudniej dostępne.
|
|
|