To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - STARION KUNY

KUNA - 16-11-2008, 15:05
Temat postu: STARION KUNY
Witam wszystkich Mitsumaniaków, a w szczególnosci mojego kumpla LEWEGO, który znalazł i pomógł mi kupić tego bolida.
Wielkie pozdro dla chłopaków z Pomorza poznanych na zlocie i rispekt dla Akbiego, który wszystkim się zajmuje.

Kiedy ten jakże cudowny starion pojawił sie na allegro od razu pojechalismu z Lewym jego cari oblukać temat. Wpadliśmy na podwórko do Józia (niedoszłego właściciela) lekkim driftem i zobaczyliśmy masakre tzn piękne auto stojące pod jabłonką w strasznym stanie, lecz ja od razu podnosząc maske widziałem potenciał i drzemiącą na tylnej osi moc:) Wiec oznajmiłem bez wachania, że on juz jest mój i wtedy pojawił sie zaje... problem z dowodem rejestracyjnym którego nie było:(
13.11.2008r. po wczesniejszych info z wydziału komunikacji pojechaliśmy znów do Nakła nad Notecią gdzie poszliśmy z właścicielem do tegoż wydziału i po długim lecz wytrwałym oczekiwaniu w ogromnej kolejce załatwiłem dowód i od tamtej chwili starion był juz mój!
Wróciliśmy do domu, podczepiliśmy lawete pod L200 i pomkneliśmy po moje autko-Lewy oczywiście był głównym pilotem. :badgrin:
Po przyjeżdzie na podwórko do Józia zastaliśmy właśnie to:

LEWY - 16-11-2008, 15:10

to jednak jestem lepszym pilotem niz fotografem pozdro
londolut - 16-11-2008, 16:27

KUNA, mam nadzieję, że doprowadzisz ten samochód do ideału ;)

Czy przednie lampy nie są przypadkiem z Fiata 126p :shock: ?

Marcino - 16-11-2008, 17:47

fajnie z tyłu wyglada... wiecej danych prosimy na temat tego samochodu..:)
Jogurt - 16-11-2008, 19:47

powodzenia i wytrwałości przy doprowadzaniu go do ideału. napewno sie odwdzięczy
Anonymous - 16-11-2008, 20:53

nice ;]
dużo wytrwałości cierpliwości a autko da Ci więcej szczęścia niż Ci się wydaje :D
więcej informacji o nim poproszę :)
masz już jakąś koncepcję jak go zrobić i może jakieś modyfikację?;>

LEWY - 16-11-2008, 21:04

czy lampy są z malca tego jeszcze nie wiem,
ale luz zobaczy się jak narazie to najwazniejsze jest to zeby zapalił podobno panewka jest obrucona po wyjęciu wału okaże się ile trzeba włożyć na szybko kasy zeby zapalił.
co do danych to:
-87rok produkcji
-88 pierwsza rejestracja
-91 pierwsza rejestracja w polsce
-silnik 2,6t
Jakieś lepsze zdjęcia postaram się zrobic jak pojedziemy zobaczyć go do mechanika.

co do planów to napewno skompletować brakujace detale
-spojler na tylnią klape
- przedni gril
-tylnie lampy
-prawy siłownik otwiranej lampy (głowy nie dam ale czy nie będzie on taki sam jak w 1g przed liftem?)

W imieniu KUNY dziękuje pozdro

akbi - 16-11-2008, 22:47

KUNA, witam wreszcie na forum jako pełnoprawnego Mitsumaniaka, a nie jedynie jako towarzysza Lewego :)
15 grudnia wpadnijcie na Spot :)

pawela - 17-11-2008, 10:27

wersja Wide Body :shock: Auto legenda, życzę powodzenia i cierpliwości w remontowaniu! :)
Bartek - 17-11-2008, 12:17

Tyłem na lawecie?????? SAMOBÓJCY......

A auto śliczne.....

wojtas20 - 17-11-2008, 12:31

te światła chyba rzeczywiście z malana :D ale autko klasa, powodzenia życzę i czekam na jakieś newsy w sprawie tego cacka :)
Owczar - 17-11-2008, 15:17

Bartek napisał/a:

Właśnie, czemu tyłem? Ja rozumiem, że L200 to ciągnął, ale..

Poza tym autko klasyk, powodzenia :)

Bartek - 17-11-2008, 16:37

Owczar napisał/a:
Bartek napisał/a:

Właśnie, czemu tyłem? Ja rozumiem, że L200 to ciągnął, ale..

Nie ważne co ciągnęło - znajomego wyścigówka 800 kg wciągnęła do rowu....w Sprinterze..... prosty temat - laweta poszła w rybę po wyjściu z długiego łuku.....

londolut - 17-11-2008, 21:55

Bartek napisał/a:
znajomego wyścigówka 800 kg wciągnęła do rowu
W trakcie jazdy? Hmm jeśli tak to nie bardzo rozumie temat. Chodzi o to, że auto jest postawione na lawecie tyłem do kierunku jazdy czy to, że parkowali tyłem? Jeśli pierwsza opcja to dla mnie nie ma to znaczenia, jeśli druga fakt - troszkę niebezpiecznie.
LEWY - 17-11-2008, 22:16

Ja myślałem ze chodzi o to ze ciężki silnik jest na końcu lawety,
Nie bardzo była mozliwość załadowania go inaczej bo ma zapieczone hamulce i upchać go to nadludzki wysiłek,
a po za tym jak bysmy brali go przodem to połamalibyśmy zderzak.
Tak czy inaczej udało się.