Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] wymiana tyleji metalowo gumowych wachacza tył
herflik95 - 17-11-2008, 07:50 Temat postu: [Cari 1.9DI-D] wymiana tyleji metalowo gumowych wachacza tył Witam
mam pytanie czy po wymianie ów tyleji metalowo gumowych wachacza tył trzeba ustawiać kąt lub zbieżność lub coś innego??? Musze wymienić te tuleje bo ją już bardzo rozwalone i prze wjezdzaniu kołem w dziure koło mi się przesuwa i ociera o błotnik.
adaśko - 17-11-2008, 10:59
zalezy w jakich wachaczach masz wymieniac??jesli chcesz wymienic w wachaczu poprzecznym dolnym(tzn ten trory jest najblizej ziemi) to wtedy musisz ustawiac zbieznosc bo inaczej mozesz sie pozegnac z opona.a jesli chcesz wymieniac w tych dwoch co wyzej sie znajduja to wtedy nietrzeba niczego ustawiac.juz przerabialem to na swoim misku i dziala
herflik95 - 17-11-2008, 11:18
rozchodzi się o tyleje w wachaczu poprzecznym dolnym
Matejko - 17-11-2008, 14:44
adaśko napisał/a: | dwoch co wyzej sie znajduja |
przeciez na jednym sa sruby z mimosrodami to jak nie chcesz pozniej ustawiac,
cokolwiek byscie robili z tylu w zawieszeniu zawsze warto skontrolowac stan geometrii !!
saphire - 17-11-2008, 20:37
Tyle że jak masz te tuleje tak wywalone to i śruby-mimośrody tez pewnie będą solidnie rdzą zżarte więc będziesz miał problem z ustawieniem geometrii.
Także mam komplet wszystkich gratów na tył wraz ze śrubami i pewnie jeszcze w tym miesiącu inny mechanior mi to powymienia (bo jeden już wymiękł )
Anonymous - 23-11-2008, 17:52 Temat postu: A ile kosztowały ciebie te części ? pozdro
saphire napisał/a: | Tyle że jak masz te tuleje tak wywalone to i śruby-mimośrody tez pewnie będą solidnie rdzą zżarte więc będziesz miał problem z ustawieniem geometrii.
wraz ze śrubami i pewnie jeszcze w tym miesiącu inny mechanior mi to powymienia (bo jeden już wymiękł ) |
saphire - 24-11-2008, 19:07
684 zł za wszystkie tuleje, tulejki, cukiereczki, śruby mimośrodowe, końcówki stabilizatora, poduszki pod amortyzatory
Anonymous - 24-11-2008, 22:32
A mnie się wydaje, że piszecie o 2 róznych modelach, dlatego ceny podane przez saphire nie maja przeniesienia do modelu DoD z 2001 roku.
Pozdrawiam
Anonymous - 26-11-2008, 10:52
ja ostatnio kupowałem te tuleje po 18zł od sztuki (oczywiście podroby) a za śruby mimośrodowe 49zł za sztukę kompletną z nakrętką i podkładką (nie mam zamienników)
herflik95 - 05-12-2008, 11:34
zebrałem sie w koncu i podjechalem do mechaniorow zeby zamowić-wymienić tyle i co sie okazalo po podniesieniu auta/ nie dokrecone były sroby wahacza(moze sie same poluzowały) z tąd to stukanie u mnie bylo i przy okazji rura przed tłymikiem zaczepiała o jakis plastik i terz sie tłukła. chłopaki wszystko poprawili i dostali na dobra flaszke
|
|
|