Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] filt przeciwpylkowy
Anonymous - 21-11-2008, 01:05 Temat postu: [Cari 1.6] filt przeciwpylkowy siema! posiadam cari z grudnia 2003 roku...kiedys chcialem wymienic w niej filt przeciwpylkowy...kupilem go i okazalo sie ze nie idzie go nigdzie wsadzic czy to mozliwe ze owego filta nie posiada moja cari ?
pozdro!
wichura1 - 21-11-2008, 08:33
Wypnij schowek i zrób fotki, to się zobaczy. Nie masz przypadkiem takiego niewyłamanego plastiku w kształcie filtra? Jeżeli tak to mozna pokombinować i dorobić.
Fabjan - 21-11-2008, 10:48
smok! Możliwe, że nie masz w schowku takiego filtra!
Pamiętam, że jak ja nabijałem klimę i zakupywałem ten filtr w sklepie, to facet najpierw wydrukował mi instrukcję jak to się wymienia i gdzie to się znajduje, żebym sprawdził w swoim aucie czy ja to w ogóle mam, bo jak już sprawdziłem i się okazało, że mam, to facet powiedział, że dopiero drugi raz mu się zdarzyło, że taki fitr był potrzebny. Bo ponoć wersje z tych samych roczników potrafią jedne taki filtr mieć, a inne nie
A co do filtra, to powinien się on znajdować za schowkiem od strony pasażera. Takie dwa czarne plastiki jeden pod drugim (przekrój prostokąta około 3 cm szerokości i 10 cm wysokości), który się po prostu wysuwa (i wtedy widać dopiero tę białą "tkaninę"). To jest tak prosta czynność, że nawet ja to sam potrafię zrobić. Więc jeśli nie widzisz nic takiego za schowkiem, to na 95% po prostu nie masz takiego filtra
PR2008 - 21-11-2008, 13:22
A czytałeś tego posta:
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15
Jest tam dużo danych na temat filtra przeciwpyłkowego więc radzę tam zajrzeć. No chyba że czytałeś ale nie ma tam nic na temat filtra przeciwpyłkowego w carismie z 2003 r.
Pozdrowienia
maciej76 - 21-11-2008, 13:43 Temat postu: Re: filt przeciwpylkowy
smok85 napisał/a: | siema! posiadam cari z grudnia 2003 roku...kiedys chcialem wymienic w niej filt przeciwpylkowy...kupilem go i okazalo sie ze nie idzie go nigdzie wsadzic czy to mozliwe ze owego filta nie posiada moja cari ?
pozdro! |
Jeżeli nie masz u siebie filtra, a jest to filtr podwójny- 
To go mogę od Ciebie odkupić. Jakby co PW.
Fabjan - 21-11-2008, 13:56
O to! To!
I jedno nachodzi na drugie. Wymiana zajmuje jakieś 47 sekund
Ja za komplet (czyli oba te filtry) dałem 35 PLN, więc raczej jest to tani bajer
Anonymous - 21-11-2008, 21:01
nie mam go juz na sprzedaz oddalem bo uznalem ze nie posiadam takiego filtra...jak sprawdzalem to nie ma zbytnio miejsca zeby to wsadzic wiec na 90% go nie mam hehe pozdrawiam i dzieki za odpowiedz!
|
|
|