To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Wielkopolskie - Rajd NOCKA Tor Poznań

JJK - 21-11-2008, 01:07
Temat postu: Rajd NOCKA Tor Poznań
RAJD NOCKA 2008

Chcielibyśmy po raz kolejny zaprosić Was na "Nockę".

Rajd odbędzie się 13 grudnia, start na Torze Poznań, wpisowe do 3 grudnia wynosi 25zł od osoby, a po tym terminie i w dniu rajdu 35 zł od osoby.

Nauczeni doświadczeniem naszej ostatniej Nocki w 2005 r., staramy się przygotować trasę, która sprawi, że zarówno początkujący, jak i doświadczeni rajdowcy, będą się świetnie bawić.

Rajd będzie się składał z 3 etapów:

Pierwszy to etap typowo sportowy (kaski zalecane). Składał się będzie z kilku prób na Torze Poznań.

Etap drugi to etap turystyczny - czyli zadania z trasy, pkp i parę niespodzianek.

Na trzecim etapie trasa będzie zawierała wiele pułapek, będzie trochę trudniejszy, ma przypominać nocki sprzed lat.

Nie będzie trudnej, skomplikowanej nawigacji, tak aby nowicjusze poradzili sobie z przejazdem trasy!!!

Rajd „Nocna Jazda Konkursowa” odbył się po raz pierwszy 10 listopada 1962 roku. Nagrodą główną w tym rajdzie poza pucharami jest przechodnia, drewniana rzeźba "Leśnego Dziada", na której widnieją nazwiska zwycięzców. Wspomnieć należy, że Rajd ten wygrywały tak znane osobistości sportu motorowego, jak poprzedni prezes AW Przemysław Olejnik, Adam Smorawiński, Andrzej Mielcarek, Jan Leśniak, Tomasz Płaczek, Zbigniew Szwagierczak, a także Kazimierz Krotoski, jego syn Robert Krotoski oraz wnukowie Robert i Błażej Krotoscy (czyli my, piszący).

Czeka Was moc atrakcji, zabawy oraz tradycyjnie niespodzianki. Zarezerwujcie sobie ten dzień i ściągnijcie na rajd znajomych (nawet tych, którzy nigdy w rajdach nie jechali).

Wszelkie pytania prosimy kierować na adres: b.krotoski@op.pl

Zapisy przyjmowane są pod adresem: monika.matuszczak@aw.poznan.pl

Zapraszamy bardzo serdecznie!!
Błażej i Robert Krotoscy

Anonymous - 25-11-2008, 22:06

Pisze tutaj nie na maila bo to dość podstawowe pytania i chyba będzie lepiej jak odpowiedź bedzie widoczna dla wszystkich.
Nigdy nie brałem udziału w takiej imprezie. Są jakieś wymagania? Nie wiem, kaski, specjalne badania lekarskie, wymagany pilot itp?[/b]

JJK - 25-11-2008, 23:31

Kask się przyda do jazdy sportowej ale jak nie masz to zawsze ktoś Ci chętnie użyczy. O badaniach nidgy nie słyszałam, nikt tam nie jeździ by się obijać i zabijać, to forma sportowej imprezy. Za moich czasów bylo super, na ten rajd czekało się z utęsknieniem cały rok i zawsze była super zabawa w doborowym towarzystwie.
Po więcej informacji musisz napisać do Błażeja, On odpowie Tobie na wszystkie pytania, ja juz nie biore w tym udziału. Pozwoliłam sobie wkleić info o tym rajdzie bo jestem członkiem Automobilklubu i otrzymuje informacje na temat imprez organizowanych przez AW. To naprawde super impeza więc rozesłałam tę wiadomosc dalej bo być może nawet nie wiecie że coś takiego jest w Poznaniu organizowane.

eremita - 27-11-2008, 20:09

ja tez mam pytanie. czy w czasie takiej imprezy jak sie cos stanie normalne AC działa????
JJK - 27-11-2008, 21:42

wszelkich informacji udzieli Wam Błażej - b.krotoski@op.pl