[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Colt a Laptop
Anonymous - 23-11-2008, 08:36 Temat postu: [CAxA] Colt a Laptop Witam!
Czy colta można podłączyć do laptopa i ustawić sobie obroty silnika?
Są jakieś schematy kabli albo gotowe??
Misiek :) - 23-11-2008, 16:56
i ja się podłocze z 4g92
i mam pytanko, czy jakiś tuning kompa da coś z przyrostem mocy?? czy nie warto czy się nie da...
Hubeeert - 23-11-2008, 21:51
zawias napisał/a: | Czy colta można podłączyć do laptopa i ustawić sobie obroty silnika?
Są jakieś schematy kabli albo gotowe?? |
Można podłączyć do palmtopa i odczytać parametry co jest przydatne przy ustawianiu obrotów, ale sam musisz wszystko przy przepustnicy ustawić. Poczytaj ten temat -> http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1370
Misiek napisał/a: | mam pytanko, czy jakiś tuning kompa da coś z przyrostem mocy?? czy nie warto czy się nie da... |
ECU jest nieprogramowalne.
Pozdrawiam
Anonymous - 24-11-2008, 13:41
a czy przez komputer mozna ustalac dawke paliwa????
Sz@kal - 24-11-2008, 14:40
Cytat: | a czy przez komputer mozna ustalac dawke paliwa???? |
Hubeeert napisał/a: | ECU jest nieprogramowalne.
|
Anonymous - 24-11-2008, 15:34
Hubeeert napisał/a: |
ECU jest nieprogramowalne. |
niemal każde jest...
kwestia tylko wiedzy i zaplecza
a nie amatora z laptopem z media marktu
japońskie firmy tuningowe nie maja z tym najmniejszych problemów,
od biedy wkładają nowy ECU
w PL można zapomnieć o takich warsztatach, chociaż od Hondy i u nas jest juz paru magików
kwestia nr 2 co da przeprogramowanie ecu w 4g92 ?
całe nic, jak ktoś chce wiecej mocy, to albo kupić mocniejsze auto,
zrobić swap, ale ostro zmodyfikowac pudło z tym że koszty zabijają
naogladali sie chłopaki F&F czy tam NFS i sie tuningować zachciało
Hubeeert - 24-11-2008, 19:51
leser napisał/a: | niemal każde jest... | Nie to.
leser napisał/a: | kwestia tylko wiedzy i zaplecza | Kwestia w tym wypadku tego, żeby mieć wiedzę na temat w którym się zabiera głos. Ty jej nie masz. Kropka. leser napisał/a: | a nie amatora z laptopem z media marktu | Zaraz - ja wolę jak ktoś nie wiedząc pyta niż sytuację gdy ktoś nie wiedząc wygłasza mądre opinie.
leser napisał/a: | japońskie firmy tuningowe nie maja z tym najmniejszych problemów, | Które? Nazwę poproszę. leser napisał/a: | od biedy wkładają nowy ECU |
nie od biedy tylko to jedna z dwóch dróg na zmianę parametrów ECU w CA0. Druga to piggyback.
leser napisał/a: | w PL można zapomnieć o takich warsztatach, chociaż od Hondy i u nas jest juz paru magików | Byś się zdziwił. Ale nie od CA0. Do Hondy są nawet gotowe ECU Hondata.
leser napisał/a: | kwestia nr 2 co da przeprogramowanie ecu w 4g92 ? | Nic nie da. Hubeeert napisał/a: | ECU jest nieprogramowalne. |
leser napisał/a: | całe nic, jak ktoś chce wiecej mocy, to albo kupić mocniejsze auto,
zrobić swap, ale ostro zmodyfikowac pudło z tym że koszty zabijają
naogladali sie chłopaki F&F czy tam NFS i sie tuningować zachciało | Twoja wypowiedź to gotowe uzasadnienie dla ostrzeżenia. Punkt 8.
Odpowiedz mi konkretnie, bez ogólników to ostrzeżenia nie będzie.
Pozdrawiam
Anonymous - 24-11-2008, 20:14
Ja chcę do laptopa (za pomocą USB) palmtop też sie podłącza przez USB??
Hubeeert - 24-11-2008, 20:21
Wszystko masz w temacie do którego link podałem wyżej.
Misiek :) - 24-11-2008, 21:16
leser napisał/a: | naogladali sie chłopaki F&F czy tam NFS i sie tuningować zachciało |
gdybym się naoglądał f&f to moje autko wysiało by w dziale o agrotuningu...
wiem, że w vw 19td się grzebie przy komputerku dla polepszenia mocy, zwykła ciekawość czy w cao też można, ale widze, że nie...
zmiana na Ca5a czy swap na 4g63, nawed uturbienie 4g92 kosztuje, myślałem, czy coś da się może w tej kwestii zrobić, dziękuje za jednoznaczną odpowiedź
Anonymous - 24-11-2008, 22:29
leser napisał/a: | kwestia nr 2 co da przeprogramowanie ecu w 4g92 ? |
>>
leser napisał/a: | całe nic |
>>
Hubeeert napisał/a: | Nic nie da. |
...
Hubeeert napisał/a: | mieć wiedzę na temat w którym się zabiera głos. Ty jej nie masz. Kropka. |
Faktycznie, nie zajmuję się tym zawodowo, co nie przeszkadza mi logicznie myśleć.
Swoją drogą miałem okazję poprzyglądać sie kilku patentom,
koledzy zdobyli w tym roku kilka garczków za 1/4mili, podać nazwiska ?
Więc moze coś tam wiedzy złapałem... a może zupełnie nic nie wyniosłem
Hubeeert napisał/a: | Które? Nazwę poproszę. |
np A.P. Boss
gdybyś potrzebował konkretne namiary zapraszam na priw
tomusn - 25-11-2008, 00:14
nie ważne, że to coś da czy nie da, ważne, że się chce chcieć!!
żeby podłączyć się do ECU trzeba mieć program i interfejs (kabel) - standard USB raczej odpada - chyba że jakaś mądra przejściówka
żeby działać na ECU trza mu wymontować i wsadzić inny zaprogramowany odpowiednio EPROM (znaczy pamięciochę) - czy da się programować wtedy z poziomu PC - nie wiem, lecz pewnie istnieje taka możliwość
polecam zagraniczne fora, bo na naszych się nie spotkałem, chyba że źle czytam, albo znawcy się nie udzielają
leser napisał/a: | Swoją drogą miałem okazję poprzyglądać sie kilku patentom,
koledzy zdobyli w tym roku kilka garczków za 1/4mili, podać nazwiska ?
Więc moze coś tam wiedzy złapałem... a może zupełnie nic nie wyniosłem |
kolega zna kolegów, to kolega się dowie, albo zaprosi kolegów do wypowiedzi
Hubeeert - 25-11-2008, 01:51
leser nie bądź taki cwany. Pisałeś, że się da programowac ori ECU więc mi tu teraz nie mydlij dobra?
leser napisał/a: | gdybyś potrzebował konkretne namiary zapraszam na priw | A co to? Info niedostępne dla ogółu czy jak? leser napisał/a: | Faktycznie, nie zajmuję się tym zawodowo, co nie przeszkadza mi logicznie myśleć. | Nie twierdzę że brak logiki - brak wiedzy.
Zaproś kolegów to z nimi pogadamy.
zab3r5polska - 25-11-2008, 08:47
Jezeli ktos chce tuningowac autko to po to zeby byl lepszy niz np. twoje leser. a poza tym ktos kto pisze ze naogladales sie f&f czy zagrales w nfs to tylko mozna stwierdzic jedno: brakuje ci ducha sportu. a jak ciebie nie stac na robienie cokolwiek przy aucie to zostaw to tym co chca.
Anonymous - 25-11-2008, 10:03
Bardzo proszę o zaprzestanie wycieczek personalnych. To ostrzeżenie przed redbarem.
|
|
|