Pajero IV - [Pajero] pajero 2800td nie podgrzewa świec zarowych
serek64 - 25-11-2008, 01:20 Temat postu: [Pajero] pajero 2800td nie podgrzewa świec zarowych Mam problem z zapalaniem swojego pracusia ,jak było ciepło to palił od sztycha jak sie troche zrobiło zimno to pad akumulator od kręcenia więc kupiłem nowy 74/680 i rano szaleje ale opalam po minucie krecenia .Więc we wtorek po naradzie i ogledzinach wraz z sasiadem ustaliliśmy że nie podgrzewa świec listwa i po odkręceniu kabla od listwy po włączeniu startu nie do chodzi do niej prąd a bezpieczniki są w poządku jak by ktoś mi mógł pomóc to serdeczne dzięki
Gene - 25-11-2008, 08:28
Witaj na forum. Czy swieci sie kontrolka od swiec? Jesli jestes pewien, ze prad nie dochodzi do listwy to moim zdaniem moze byc pare powodow:
przekaznik/sterownik padl i nie daje pradu (mozna sprawdzic, obejsc to ustrojstwo i bezposrednio podpiac)
podgnile lub urwane kable
brudne styki ale malo prawdopodobne
Generalnie musisz przesledzic caly uklad od akumulatora do listwy.
serek64 - 26-11-2008, 01:01
dzieki za odpowiedz ,kontrolka sie świeci i gasnie po 5 sekundach przekażnik stuka i nadal nie grzeje ,bedę jednak za twoją podpowiedzią sledził układ
Gene - 26-11-2008, 08:59
No to przekaznik dziala a przynajmniej prad dochodzi. Teraz pytanie czy dalej idzie. Jesli nie to mamy winowajce a przynajmniej miejsce gdzie sie prad konczy. Warto dopasc Manuala i przesledzic uklad elektryczny. Ja nie wiem jak dokladnie jest to rozwiazane. Czy masz dogrzewanie swiec. Po drodze moze byc jeszcze pare miejsc. Lubisz grzebac to walcz. Ostatecznie mozna zrobic podgrzewanie na "sztywno". Guziczek na desce na 5-10 sek. wlaczac i odpalac.
Service Manuals
Gene - 26-11-2008, 09:00
a tu chyba podobny problem http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=29819
|
|
|