Off Topic - Budowa Samochodu
Anonymous - 25-11-2008, 11:32 Temat postu: Budowa Samochodu Witam. Nie wiem gdzie to dać, więc piszę tutaj....
Otóż mam już od dość długiego czasu w planach zbudowanie auta swoich marzeń. Udało mi się znaleźć w internecie plany konstrukcyjne ramy, i nadwozia aut kilku legendarnych marek tj.: Lamborghini Diablo, McLaren F1, Lotus 7.
Dla mnie nie ma nic ciężkiego w tym, poza zabawą z żywicami (nadwozie które jest tylko poszyciem dla ramy). Czy ktoś się zna na temacie żywic, i ewentualnie chciałby uczestniczyć, tworzyć swój egzemplarz?
Wiem że to jest wykonalne (przykład: Bojar Tuning) bo jeździ już w polsce kilka egzemplarzy, zarówno robionych przez firmę, jak i przez prywatnych ludków.
Nie ma to zbytnio nic wspólnego z Mitsubishi, a jednak.....dawcą np zawieszenia i silnika może być dowolny pojazd, a ja pomyślałem że misiek (jakiś powypadkowy) też by się nadał.....
Co myślicie o tym.....czy to ma sens? Ze wstępnych wyliczeń ludzi którzy robili takie cuda wynika że budowa może sie zamknąć w 20000zł.
Bartek - 25-11-2008, 11:52
Forest_Taft napisał/a: | może sie zamknąć w 20000zł. |
Tyle wydasz na customowe szyby......
Anonymous - 25-11-2008, 12:36
Podobno da się dopasować od jakiegoś auta....ja jeszcze nie zacząłem więc aż tak dokładnie się nie rozglądałem.....Wiem natomiast że firma w Łodzi robi szyby z Plexi.....i na np boczne podobno się nadają tzn robią na wymiar......(choć jeśli chodzi o bezpieczeństwo to ja bym ich pewnie nie dał....)
|
|
|