To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - Czy warto kupić sprężyny jamex?czy seryjny amor wytrzymuje?

metal - 25-11-2008, 14:06
Temat postu: Czy warto kupić sprężyny jamex?czy seryjny amor wytrzymuje?
Również za jakiś czas będę chciał obniżyć nieco auto i zapodać mu 15 calowe kółeczka,jak również pewnie stalowe przewody hamulcowe.Jeśli chodzi o sprężyny to czy jamex to dobry produkt czy lepiej się rozejrzeć za czymś innym(jakieś holenderskie progresywne wypatrzyłem MAD SUPERNISION SYSTEM)czy amor seryjny wytrzymuje współpracę z takimi sprężynami czy od razy lepiej wymienić amorki też i na jakie jeśli tak?
I może jeszcze jedno pytanko co do przewodów,żeby lepiej autko hamowało(nie chodzi,żeby stawało dęba tylko żeby coś poprawić....)to czy stalowe przewody będą dobrym rozwiązaniem?klocki i tarcze mam nowiutkie,bębny będą nowiutkie lada moment....co można poprawić w układzie hamulcowym.....?

pozdrwaiam

viader - 25-11-2008, 14:34

Czytałem kiedyś na forum mazdy o tych sprężynach i byli zadowoleni, aczkolwiek zajrzałbym do tego tematu teraz bo po jakimś czasie mogły się pojawić odmienne opinie (mogły się sklepać z czasem). Niestety tańsze sprężyny mogą się sklepać tak, że z -30 zrobi się nagle -60mm. Podobno do -30mm seryjne amorki dają radę, ale napewno spowoduje to ich szybsze zużycie, jeśli nie są nowe to nawet w trybie ekspresowym.
Anonymous - 25-11-2008, 16:08

siema, co do sprężyn to poszukaj czegoś innego no chyba że zależy Ci tylko na wyglądzie to możesz je brać. Ogółem nie są najgorsze ale do sportowej jazdy są średnie.pozdroo
pawela - 25-11-2008, 16:48

osobiście mam bardzo niemiłe doświadczenie z jamexami -pęknięcie w czasie jazdy.
Szukaj KONI, Vogkland, H&R, Weitech

tomusn - 25-11-2008, 17:48

a może KYB - też widziałem