To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Jaki program ???

Krokiet - 25-11-2008, 21:46
Temat postu: Jaki program ???
Witam wszystkich Mitsumaniaków. Wiem ze jest program ETKA dla np. audi, seat,vw itp.
Szukam podobnego programu doi Mitsubishi Galant. Czy takie coś jest ??? Help me

Anonymous - 25-11-2008, 22:20

ale do czego ten program ma byc bo czesc z nas ma przeciez prawo nie wiedziec co to ETKA wlasciwie jest. warto formulowac pytania tak aby byly zrozumiale nawet dla kogos kto nie mial z ETKA doczynienia i nie chce UTFG
Juiceman - 25-11-2008, 22:32

MITSUBISHI CAPS : ) mam nadzieje, że pomogłem xD
PLPynton jak ktoś nie będzie wiedział to nie pomoże:), no chyba, że znajdzie w google tak jak ja :P :wink:

Anonymous - 25-11-2008, 22:35

ale team stanowimy :wink: jest pouczenie i jest tez informacja
akbi - 26-11-2008, 09:28

Juiceman napisał/a:
MITSUBISHI CAPS : )

chyba nie ma czegoś takiego ... Caps to "oprogramowanie" do większości marek

roch_27 - 26-11-2008, 09:51

Tak jak napisał Juiceman, odpowiednikiem programu serwisowego do aut grupy Audi, VW o nazwie ETKA jest właśnie CAPS ;)
Program jest dostępny np tu :arrow: >>KLIK<<

akbi napisał/a:
chyba nie ma czegoś takiego ... Caps to "oprogramowanie" do większości marek
nie do końca - CAPS to nazwa zarezerwowana dla Mitsubishi ;) :arrow: "Computerized Automatic Parts Search System"

Podobnie jest z innymi markami np program do Renault ma nazwę "Dialogys", VW i Audi - "ETKA" ;) Ford - "Microcat", BMW "TIS" itd.

BTW: ETKA jest o tyle "lepsza" od CAPS'a że można ustawić sobie język polski ;) Z racji posiadania A3 mam ten program i dlatego wiem o co chodzi :lol:

pozdro

tommyc1 - 26-11-2008, 11:56

sorry za lajkonickie pytanie, ale rozumiem, ze ten program pokazuje jakie czynnosci serwisowa maja byc wykonywane przy danym przebiegu/kolejnym przegladzie?
roch_27 - 26-11-2008, 12:07

tommyc1 napisał/a:
sorry za lajkonickie pytanie, ale rozumiem, ze ten program pokazuje jakie czynnosci serwisowa maja byc wykonywane przy danym przebiegu/kolejnym przegladzie?

roch_27 napisał/a:
CAPS to nazwa zarezerwowana dla Mitsubishi ;) :arrow: "Computerized Automatic Parts Search System"
czyli program, za pomocą którego znajdziesz daną część do konkretnego modelu Mitsubishi ;)
Dodatkowo jak wpiszesz swój nr VIN możesz się dowiedzieć trochę więcej na temat swojego auta jak np. kod lakieru, dokładna data produkcji etc.

pozdro

Serek - 26-11-2008, 12:14

Dlaczego więc nie można sprawdzić VIN-u w w/w CAPSie? Wciąż pokazuje błąd?
Hubeeert - 26-11-2008, 12:43

Serek napisał/a:
Dlaczego więc nie można sprawdzić VIN-u w w/w CAPSie? Wciąż pokazuje błąd?
Bo masz wersję nietypową. Mój samochód jest tylko na jednej płytce - u Jacka była to chyba ta wyciągnięta z samego dna szuflady na szpargały ;-)
Serek - 26-11-2008, 12:47

Masz na myśli wersję CAPSa czy samochód?
Hubeeert - 26-11-2008, 13:11

Jeżeli mówię o nietypie to mam na myśli samochód. A CAPS który podał Roch jest tylko dla USDM
roch_27 - 26-11-2008, 14:00

Hubeeert napisał/a:
A CAPS który podał Roch jest tylko dla USDM
zgadza się :lol: w dodatku jest to wersja 3.41 :wink: Nowszą cześć i nie tylko USDM można ściągnąć np :arrow: >>TU<<

pozdro

tomusn - 26-11-2008, 15:21

CAPS w ogóle jest pokrętny
ja mam na dwóch płytach, a żeby zadziałał muszę włożyć płytkę nr 1 - passenger cars 92> a potem zmienić na nr 2 - old cars i wtedy mam mój samochód. próbowałem coś pokonfigurować, dwie stacje cd, ale nie działa, muszę tak robić

CAPS mam z lokacji podanej przez rocha_27

akbi - 26-11-2008, 16:56

a czy ktoś instalował Capsa na "Viscie"??