Galant - Ogólne - Jaki program ???
Krokiet - 25-11-2008, 21:46 Temat postu: Jaki program ??? Witam wszystkich Mitsumaniaków. Wiem ze jest program ETKA dla np. audi, seat,vw itp.
Szukam podobnego programu doi Mitsubishi Galant. Czy takie coś jest ??? Help me
Anonymous - 25-11-2008, 22:20
ale do czego ten program ma byc bo czesc z nas ma przeciez prawo nie wiedziec co to ETKA wlasciwie jest. warto formulowac pytania tak aby byly zrozumiale nawet dla kogos kto nie mial z ETKA doczynienia i nie chce UTFG
Juiceman - 25-11-2008, 22:32
MITSUBISHI CAPS : ) mam nadzieje, że pomogłem xD
PLPynton jak ktoś nie będzie wiedział to nie pomoże:), no chyba, że znajdzie w google tak jak ja
Anonymous - 25-11-2008, 22:35
ale team stanowimy jest pouczenie i jest tez informacja
akbi - 26-11-2008, 09:28
Juiceman napisał/a: | MITSUBISHI CAPS : ) |
chyba nie ma czegoś takiego ... Caps to "oprogramowanie" do większości marek
roch_27 - 26-11-2008, 09:51
Tak jak napisał Juiceman, odpowiednikiem programu serwisowego do aut grupy Audi, VW o nazwie ETKA jest właśnie CAPS
Program jest dostępny np tu >>KLIK<<
akbi napisał/a: | chyba nie ma czegoś takiego ... Caps to "oprogramowanie" do większości marek | nie do końca - CAPS to nazwa zarezerwowana dla Mitsubishi "Computerized Automatic Parts Search System"
Podobnie jest z innymi markami np program do Renault ma nazwę "Dialogys", VW i Audi - "ETKA" Ford - "Microcat", BMW "TIS" itd.
BTW: ETKA jest o tyle "lepsza" od CAPS'a że można ustawić sobie język polski Z racji posiadania A3 mam ten program i dlatego wiem o co chodzi
pozdro
tommyc1 - 26-11-2008, 11:56
sorry za lajkonickie pytanie, ale rozumiem, ze ten program pokazuje jakie czynnosci serwisowa maja byc wykonywane przy danym przebiegu/kolejnym przegladzie?
roch_27 - 26-11-2008, 12:07
tommyc1 napisał/a: | sorry za lajkonickie pytanie, ale rozumiem, ze ten program pokazuje jakie czynnosci serwisowa maja byc wykonywane przy danym przebiegu/kolejnym przegladzie? |
roch_27 napisał/a: | CAPS to nazwa zarezerwowana dla Mitsubishi "Computerized Automatic Parts Search System" | czyli program, za pomocą którego znajdziesz daną część do konkretnego modelu Mitsubishi
Dodatkowo jak wpiszesz swój nr VIN możesz się dowiedzieć trochę więcej na temat swojego auta jak np. kod lakieru, dokładna data produkcji etc.
pozdro
Serek - 26-11-2008, 12:14
Dlaczego więc nie można sprawdzić VIN-u w w/w CAPSie? Wciąż pokazuje błąd?
Hubeeert - 26-11-2008, 12:43
Serek napisał/a: | Dlaczego więc nie można sprawdzić VIN-u w w/w CAPSie? Wciąż pokazuje błąd? | Bo masz wersję nietypową. Mój samochód jest tylko na jednej płytce - u Jacka była to chyba ta wyciągnięta z samego dna szuflady na szpargały
Serek - 26-11-2008, 12:47
Masz na myśli wersję CAPSa czy samochód?
Hubeeert - 26-11-2008, 13:11
Jeżeli mówię o nietypie to mam na myśli samochód. A CAPS który podał Roch jest tylko dla USDM
roch_27 - 26-11-2008, 14:00
Hubeeert napisał/a: | A CAPS który podał Roch jest tylko dla USDM | zgadza się w dodatku jest to wersja 3.41 Nowszą cześć i nie tylko USDM można ściągnąć np >>TU<<
pozdro
tomusn - 26-11-2008, 15:21
CAPS w ogóle jest pokrętny
ja mam na dwóch płytach, a żeby zadziałał muszę włożyć płytkę nr 1 - passenger cars 92> a potem zmienić na nr 2 - old cars i wtedy mam mój samochód. próbowałem coś pokonfigurować, dwie stacje cd, ale nie działa, muszę tak robić
CAPS mam z lokacji podanej przez rocha_27
akbi - 26-11-2008, 16:56
a czy ktoś instalował Capsa na "Viscie"??
|
|
|