Lancer Ogólne - Pekniete lusterko na mrozie
witpry - 26-11-2008, 14:54 Temat postu: Pekniete lusterko na mrozie Witam
W niedziele byl mroz rzedu -5 stopni, wlaczylem podgrzewanie szyby tylnej i lusterek i odsniezylem auto. Wyjezdzajac z domu cofalem na lusterka i wszysko bylo OK po paru kilometrach spojrzalem w lustro lewe i zobaczylem ze jest pekniete z gory na dol.
Nie dotykalem go przy odsniezaniu wiec na 100 proc peklo od naprezen przy podgrzewaniu.
Czy ktos mial taka przygode? Obawiam sie ze ASO mi nie uwierzy.
Dotakowo w okolicy prawego przedniego kola mam na dziurach stukanie jakby sprezyny (taki rezonans) co to moze byc?
Lancer Kombi 1,6 Invite 2007 rok 10000 km przebiegu
sajmon84 - 13-01-2009, 16:43
witpry napisał/a: | W niedziele byl mroz rzedu -5 stopni, wlaczylem podgrzewanie szyby tylnej i lusterek i odsniezylem auto. Wyjezdzajac z domu cofalem na lusterka i wszysko bylo OK po paru kilometrach spojrzalem w lustro lewe i zobaczylem ze jest pekniete z gory na dol. |
Właśnie spotkało mnie to samo tyle, że ja nie mam podgrzewanych lusterek.
W dzień temperatura była powyżej O stopni i śnieg zaczął się topić, w nocy spadła do -7 i jak rano przyszedłem to miałem pęknięte lusterko z góry na dół
Uwex - 13-02-2009, 16:11
witpry - carpoint robi zestawy naprawcze do pękniętych lusterek . Nie wiem jaki jest efekt , ale jeśli nie masz jeszcze naprawionego może warto spróbować ?
carpoint
conrad - 14-02-2009, 12:56
koszt nowego wkładu lusterka (samo szkło) w ASO to około 250 zł, koszt montażu wkładu (pięć minut roboty) to 20 zł, również w ASO.
|
|
|