[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Kierunkowskazy po skrecie nie odbijaja
Honkisz - 27-11-2008, 16:00 Temat postu: [CAxA] Kierunkowskazy po skrecie nie odbijaja Witam. Mam taki problem, kiedy włączam kierunkowskazy po wykonaniu skrętu i powrotu kierownicy do pozycji "na wprost" kierunkowskaz nie odbija,muszę sam go wyłączać,co może być przyczyną?i jak to naprawić?proszę o pomoc.z góry dziękuje i pozdrawiam
Hugo - 27-11-2008, 16:31
Zdejmujesz kierownicę i pod nią powinien być taki mały "wałeczek" plastikowy z wypustkami. Zobacz czy się któraś nie wyłamała.
Anonymous - 27-11-2008, 20:59
najpierw zacznijmy od tego czy masz oryginalna kierownice?
Jogurt - 28-11-2008, 14:08
nie ściągałeś ostatnio kierownicy? przy zakładaniu trzeba pamietać o tych wałeczkach o których pisze Hugo. w cao mechanizm odbijający jest w przełaczniku zespolonym? wie ktoś? może on sie posypał. tak czy inaczej musisz ściągać kółko.
Anonymous - 28-11-2008, 20:52
O niczym nie tzreba pamietac JA ostatnio zdejmowalem kierownice i jak zakladalem spowrotem to niczego nie ustawialem ani nic. Poprostu sciagalem gdy byla w prostej pozycji i jak zalozylem spowrotem to pozniej wszystko dzialalo Mam teraz sportowa kierownice momo ale jutro bede chyba seryjna zakladal bo jakos mi sie nie podobaja takie wynalazki i chyba ja sprzedam. Zrobie zdjecie jak to tam wyglada. Mam tylko pytanie odnosnie kierownicy w CA0 po lifcie, bo chce taka kupic. Jest moze ona grubsza niz ta z przed lifta?? Nie chodzi mi o srednice kierownicy tlko srednice "rurki" z jakiej jest ona zrobiona.
pawela - 29-11-2008, 10:30
SlaVkoEg napisał/a: | O niczym nie tzreba pamietac JA ostatnio zdejmowalem kierownice i jak zakladalem spowrotem to niczego nie ustawialem ani nic. Poprostu sciagalem gdy byla w prostej pozycji i jak zalozylem spowrotem to pozniej wszystko dzialalo Mam teraz sportowa kierownice momo ale jutro bede chyba seryjna zakladal bo jakos mi sie nie podobaja takie wynalazki i chyba ja sprzedam. Zrobie zdjecie jak to tam wyglada. Mam tylko pytanie odnosnie kierownicy w CA0 po lifcie, bo chce taka kupic. Jest moze ona grubsza niz ta z przed lifta?? Nie chodzi mi o srednice kierownicy tlko srednice "rurki" z jakiej jest ona zrobiona. |
dokładnie, nie trzeba pamiętać, bo mechanizm odbijający (te 3 plastikowe wypustki) jest na sprężynie i sam wskoczy gdy się ruszy kierownicą.
Jeśli chodzi o nie oryginalne kiery to przekonałem się na żywo
ori - odbija
markowa sportowa - odbija
naba allegrowa - nie odbija
SlaVkoEg, tak kierownica poliftingowa jest minimalnie grubsza. Miałem w colcie i 3 i 4 ramienną ori, czuć różnicę, a przede wszystkim zrobiona jest z mniej 'plastikowego' materiału, obręcz jest bardziej miękka....
...Choć obie są zbyt krowiaste i za cienkie
|
|
|