To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8] Centralny zamek

Machu_NH - 28-11-2008, 14:28
Temat postu: [Cari 1.8] Centralny zamek
Witam wszystkich!! Na początku pochwalę się ze wreszcie jestem pełnoprawnym członkiem forum bo jestem "świeżo upieczonym" właścicielem CARI :D moje 4 miesięczne poszukiwania nareszcie dobiegły końca!! 8)
A teraz pytanko mam centralny zamek ale drzwi zamykają się tylko na kluczyk bo dostałem od poprzedniego właściciela pilota w wersji puzzle:( Czy da się dorobić innego pilota? Nie wiem nawet czy mam sterownik centralnego :| gdzie powinien być zamontowany.
Druga sprawa mam autoalarm na osobnego pilota :shock: da się tak zrobić żeby był jeden pilot od centralnego i alarmu??

Fabjan - 28-11-2008, 14:43

Na wstępie:
Witaj! I gratuluję wyboru najlepszego z możliwych :D

A teraz już mniej przyjemnie... Jeśli nie chcesz od modów redbara, to polecam używania opcji "Szukaj" (na górze forum)

Co do ostatniego pytania:
http://forum.mitsumaniaki...y+zamek++pilota

Tutaj masz odpowiedź na to czy da radę dorobić:
http://forum.mitsumaniaki...y+zamek++pilota

A tutaj w ogóle skarbnica wiedzy na ten temat ;)
http://forum.mitsumaniaki...hp?mode=results

Wystarczy wpisać np. "Centralny zamek na pilota"
I zaznaczyć, że interesuje Cię wyszukiwanie tylko w dziale "Carisma" :)

Pozdraiwam.

Anonymous - 28-11-2008, 14:44

jeżeli nie masz wiedzy na temat alarmów to podjedź do jakiegoś magika
ale najpierw dokop się do alarmu i zobacz co to jest (firma model) i poczytaj w necie czy toto ma wyjście na centralny. jak ma to sie da przerobić jak podłączyć znajdziesz temat na forum. jak nie ma to też się da :) tylko trzeba sie troche znać na elektryce bo mi znajomek w poprzednim aucie z czegoś wyciągnoł sygnał i na przekaźniku pod centralny podpioł i działało :)
alarmy zwykje upychają gdzieś nad lewa nogą kierowcy

[ Dodano: 28-11-2008, 14:46 ]
:) ale mi się kolega Fabian wstrzelił z postem :)

Machu_NH - 28-11-2008, 15:05

Fabjan dzięki za instrukcje obsługi :lol: nie pomyślałem i zacząłem klepać a faktycznie lektury jest sporo:D A poza tym chyba chęć pochwalenia się przeważyła
Anonymous - 28-11-2008, 15:11

pochwalić się czasem też trzeba :)
masz taki rocznik i model jak mój :)
co do zamka to można bez problemu dorobić pilot do tego co masz ale lepiej go podpiąć pod alarm bo będziesz miał jeden pilot :)

Fabjan - 28-11-2008, 15:14

Spoko! Ja mam już na koncie 46 postów (bez tego, którego teraz piszę), z czego jakieś 44 to pytania ;) I muszę się pochwalić, że nie założyłem jeszcze ani jednego tematu 8)
Muszę Ci powiedzieć, że chyba dosłownie każdy wątek na tym forum został już poruszony. Wystarczy go odnaleźć i ewentualnie dopisać się do niego z zapytaniem dotyczącym akurat swojego Misia :)

A co do:
Machu_NH napisał/a:
A poza tym chyba chęć pochwalenia się przeważyła

To jest na pewno czym :D Zazdrosne spojrzenia kolegów z pracy - bezcenne :D :wink:

Anonymous - 28-11-2008, 15:18

SORY ZA OT ale zadbana carisma 1.6 albo 1.8 SOHC to praktycznie bezawaryjne auto! wg. mnie GDI są fajne ale przekombinowane i zdaża się że coś zdechnie.
Machu_NH - 28-11-2008, 15:18

adipaw napisał/a:
lepiej go podpiąć pod alarm bo będziesz miał jeden pilot

Wiem nie ma sensu chodzenie z dwoma pilotami dyndającymi przy kluczach :wink:
Alarm też mam ciekawy bo "wyje" tylko przy odpalaniu natomiast drzwi można otwierać :mrgreen: muszę podjechać i zrobić kompleksowo wszystko

[ Dodano: 28-11-2008, 15:24 ]
adipaw napisał/a:
zadbana carisma 1.6 albo 1.8 SOHC to praktycznie bezawaryjne auto! wg. mnie GDI są fajne ale przekombinowane i zdaża się że coś zdechnie.

Ja szukałem takiego samochodu od Lipca, uparłem się na Carisme (pomimo kłótni i błagań drugiej połówki żebyśmy "wreszcie kupili "coś" innego" :P ) w sumie nie przykładałem wielkiej wagi do silnika, dużo czytałem i uważam że GDI jest w porządku ale jak ma się możliwość "dbania" o potwora we własnym garażu wtedy na pewno jest wdzięczne :twisted: