Carisma - Techniczne - pilot do centralnego
Anonymous - 30-05-2006, 15:25 Temat postu: pilot do centralnego witam
nosze sie z zamiarem załozenia pilota do centralnego zamka i moje pytanie jest takie, czy ktoś wie ile taka zabawa kosztuje?? i jakie rzeczy trzeba pokupić??
Matejko - 30-05-2006, 16:23
pilot plus centralka do nich podlaczana w instalacje do auta - nie wiem po ile sa na allegro z 60-70zl
Juiceman - 02-06-2006, 06:16
Osobiscie mialem juz centralny z pilotem niestety pilot nie dzialal dalem 20zl i pilot dziala dodatkowo wszystkie kierunki migaja
Serek - 03-06-2006, 13:50
Pitbull i co tam było z tym pilotem ?
Anonymous - 03-06-2006, 16:18
Ja również posiadam takowy pilot...awarii nie ma z nim narazie mam go od niedawna
kosztowal z 100zl....
Anonymous - 03-06-2006, 18:06
Kamillo napisał/a: | Ja również posiadam takowy pilot...awarii nie ma z nim narazie mam go od niedawna
kosztowal z 100zl.... |
może sie powtarzam, ale czy mógłbys powiedziec mi co musze kupić aby wszystko działalo jak trzeba, bo u mnie elektryk cos mówił o siłowniku i czujniku a ja nie wiem o co mu chodzi.
Juiceman - 04-06-2006, 12:40
Co bylo w pilocie szczerze mowiac nie wiem, akurat zona byla w domu i z typem pogadac niemoglem. Pewnie pojechal po plytce cyna, po obwodach. Teraz mimo ze pilot zamyka i otwiera . To jeszcze kierunki sie swieca heh...
woxy - 05-06-2006, 13:59
Także mam taki pomysł aby usprawnić sobie życie z otwieraniem na pilota. Szukałem po allegro, ale same jakieś centralki z siłownikami i innymi włącznie z alarmem, a w sumie to mi nie potrzebne bo siłowniki są ori a alarm to bo ja wiem.....
Także co potrzebne aby tylko zamykanie otwieranie na pilot sobie zrobić ???
Moze jakies namiary na art na allegro?
Pozdrawiam
Serek - 05-06-2006, 18:42
Raczej nic, no chyba że poszukać oryginalnego pilota do centralnego z Mitsu a następnie go zakodować, ale czy się da to nie wiem
josie - 06-06-2006, 01:21
A Twój alarm jest faryczny i uzbraja się z pilota czy po przekręceniu kluczyka?
Serek - 06-06-2006, 07:37
josie napisał/a: | A Twój alarm jest faryczny i uzbraja się z pilota czy po przekręceniu kluczyka? |
Kolega zaznaczył, że nie posiada alarmu. Chyba chodzi Ci o centralny.
woxy - 06-06-2006, 20:31
Alarmu oczywiście nie posiadam, a centralny chyba fabryczny, trudno mi powiedzieć.
josie - 07-06-2006, 00:57
Serek napisał/a: | Kolega zaznaczył, że nie posiada alarmu. Chyba chodzi Ci o centralny. |
No tak, myślałem że to kolega woxy założył topic...
Prawdopodobnie (bo nie posiadam schematu elektrycznego) można dokupić takie coś i sprzęgnąć to z centralką sterującą zamkami.
Polega to na odnalezieniu swóch przewodów "sterujących" - jeden odpowiada za zamykanie, drugi za otwieranie - obydwa podają impuls masy w czasie "operacji"
Dobry elektryk samochodowy powinien mieć schemat i to bez problemu zrobić.
Mój ojciec kupił auto z fabrycznym alarmem i centralnym zamkiem ale zgubiony był pilot fabryczny. Alarm uzbrajało się zamykając kluczykiem. O dorobieniu pilota powiedzieli żeby zapomnieć, dorobienie sterowania 200zł.
Załatwiliśmy to montując starą centralkę alarmową (ma sterowanie zamkiem) która spełnia teraz rolę takiego urządzenia z linku powyżej.
Serek - 07-06-2006, 11:18
Jak powyżej, zakup centralki wraz z pilotami. Ew. znajomość elektronika dla tańszego efektu.
akbi - 07-06-2006, 13:12
Czy ktoś już montował sam ten sterownik np z allegro do cwojego centrala??
Czy po zakupie np czegoś takiego dam radę sam to podłączyć??
|
|
|