To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - dziwne obroty na ciepłym i na zimnym

siimmii - 01-12-2008, 19:48
Temat postu: dziwne obroty na ciepłym i na zimnym
witam wszystkich mam pewien problem jak odpalam sigmę rano potrafi na zimnym silniku mieć 900 obrotów po przejechaniu 5 km podchodzi do 1100 a po 20 km dochodzi do 1500-2000 znowu innym razem na zimnym potrafi mieć 1300 ssanie czyli przepisowo po czasie spada do 900 -1000 czyli prawie przepisowo i znowu przy 80,90 stopniach C potrafi podejśc pod dwa tysiące wygląda jakby czujnik temperatury ecu ale nie mam diagnostyki do tego modelu w moim rejonie i troszkę pływają obroty
Anonymous - 01-12-2008, 22:55

Możesz sprawdzić miernikiem to środkowy czujnik na 2 piny przy nagrzanym silniku wskazania omomierza powinny zbliżać się do wartości 300 kilo omów jak jest dużo poniżej to jest uszkodzony.Czujnik znajduje się pod cewkami dojście jest nie najgorsze-

Możesz przed uruchomieniem odpiąć mu wtyczkę i zobaczysz jak się silnik zachowuje. Później zresetuj kompa odłączając minusową klemę elektryk twierdzi że na 20min i wtedy resetuje się całkiem ECU. Mam taki czujnik bo kupiłem a mój okazał się być dobry.

Niemniej jednak możliwości może być wiele np. uszkodzony ecu, itp. i możesz jeszcze sprawdzić po kolei gumy i opaski od filtra powietrza do przepustnicy czy gdzieś nie łapie odrobiny lewego powietrza. :wink:
Myślę że silnik krokowy tak czyściłeś:Łukasz podesłał mi taki fajny adres

http://stealth316.com/2-isc-iac.htm

siimmii - 06-12-2008, 14:05

mógłbyś mi sprzedać ten czujnik i za ile pozdr