To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Wycieraczki Aero....

pawelec2410 - 03-12-2008, 10:54
Temat postu: Wycieraczki Aero....
Witam!!!
Czy ktos z was uzywa/uzywal tych wycieraczek:

http://moto.allegro.pl/it...plaska_hit.html

Jezeli tak to bardzo bym prosil o wypowiedzi w tym temacie.Jak one sie sprawuja, czy dobrze spelniaja swoje zadanie i czy mozecie polecic jakies konkretne firmy tych wlasnie piór?

Anonymous - 03-12-2008, 11:30

Piszczą po krótkim czasie użytkowania ale zbierają dobrze. Użytkuję od sierpnia.
misiek-misiek - 03-12-2008, 22:17

Miałem ze trzy rodzaje takich "nowoczesnych" wycieraczek. Na początku ok, po 2 miesiącach do wymiany tak jak tanie tradycyjne i drogie oryginały. Swego czasu najlepsze były nasze polskie Mot Gumy po 8zł/sztuka. Teraz się baaardzo pogorszyły. Ostatnio kupiłem do miśka pióra Alca (9zł/szt) a dzisiaj do seja zwykłe Valeo. zobaczymy które dłużej pożyją :P
Anonymous - 09-12-2008, 10:34

Jak widać jest to guma ze standardowych wycieraczek obsadzona w innej oprawie, która nie wiadomo jak układa się do szyby, gdzie standardowa wycieraczka ma dużo większe możliwości ułożenia. Ogólnie słyszałem bardzo dużo złych słów o tych wycieraczkach, dla mnie szkoda kasy.
TESTER - 09-12-2008, 10:46

Używam i zbierają dużo gorzej jak normalne wycieraczki. W każdym bądź razie żadna rewelacja poza ładną prezentacją.
tomusn - 09-12-2008, 12:18

mozna zrobić myk i do "ładnej prezencji" dokupywać same gumki MOTGUM
np ALCA All Seasons daje gumkę w zapasie, więc wymieniać można

pawelec2410 - 11-12-2008, 09:35

gal18 napisał/a:
Jak widać jest to guma ze standardowych wycieraczek obsadzona w innej oprawie, która nie wiadomo jak układa się do szyby, gdzie standardowa wycieraczka ma dużo większe możliwości ułożenia.

Kilka dni temu zakupilem wycieraczki o ktorych jest mowa i jak narazie musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolony :biggrin: W misku mam juz dosc mocno wyrobine slupki na ktorych mocuje sie ramie i przy zwyklych wycieraczkach byl problem z doleganiem do szyby i poprostu wycieraczki nie zbieraly tak jak trzeba, a przy tych nie ma zadnego problemu wycieraczka idealnie sie uklada i dolega do szyby.Jak na razie na wielki + :biggrin: :biggrin:

apikus - 11-12-2008, 10:32

Ja w Cari mam już dość długo płaskie wycieraczki i jedynie przy małych prędkościach jazdy i nie dużych opadach potrafią przeskakiwać. Przy wyższych prędkościach jest dobrze. Zbierają ładnie.
cns80 - 11-12-2008, 10:47

Generalnie nie powinno się stosować tych wycieraczek jeśli w oryginale były zwykłe z owiewkami. Jeśli były bez owiewek to raczej nie powinno być problemu. Nie dziwię się misiek-misiek że Ci źle pracowały, bo MSS ma w oryginale owiewkę (chyba na wycieraczce kierowcy). Brak owiewki może powodować problemy z przyleganiem do szyby.
tomusn - 12-12-2008, 11:05

cns80 napisał/a:
MSS ma w oryginale owiewkę
zwaną również spojlerem lub dociskiem
Anonymous - 15-12-2008, 00:57

kupilem kilka dnie temu TAKIE za 10,99 smigaja az milo ciekawe jak dlugo
Kofi - 15-12-2008, 07:38

Ja kiedys kupilem wycieraczki tego typu, chyba vcap.
Nie zbierały, skakały a do tego moim zdaniem to grube mocowanie i cieniutenka wycieraczka wygladaja tandetnie. Zdjalem to szybciej niz zalozylem i uzywam normalnych.
W zeszlym roku kupilem valeo z takim wskaznikiem zuzucia. Kilka dni po tym jak wskaznik zrobil sie zolty wycieraczki zaczely gorzej zbierac, co oznacza, ze dobrze ktos wyliczyl to odbarwianie się wskaznika :) Ale chyba ekonomiczniej jest zmieniac czesciej bezfirmowe wycieraczki niż zadziej drogie firmowki.

Matejko - 15-12-2008, 08:17

mam w leonie aero - ale to bardziej przez to ze chowaja sie w slupkach i zwykle raczej by nie weszly, a do tego w uchwyty pasuja tylko te aero - najlepszy jest koszt do ktorego jestem zmuszony przy wymianie min. 150zl 2szt.
tomusn - 15-12-2008, 09:50

Matejko napisał/a:
zmuszony przy wymianie min. 150zl 2szt.
sprawdź czy gumek nie zmienisz
Anonymous - 15-12-2008, 11:14

te co kupilem maja najmniejsze z mozliwych mocowan . mnie tez przeszkadzaja te oblesne wielkie zaczepy rodem nie wiem z czego ,szukalem ich ze 3 miesiace(nie bez przerwy) ale wkoncu znalazlem i narazie jestem zadowolony nic nie przeskakuje