[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Ustawianie lusterek, przełacznik, joystick, manipulat
Anonymous - 13-03-2007, 00:26 Temat postu: [EAxx] Ustawianie lusterek, przełacznik, joystick, manipulat Witam!
Wyciagnalem caly przelacznik by sie przekonacz czy aby napewno nie moge go podswietlic...zlozyłem i koniec.Nie dziala! Pomożecie?!
Hubeeert - 13-03-2007, 00:45
Adrian, zacznij od sprawy podstawowej czyli bezpiecznika. Jezeli jest OK czaswyciagnac przelacznik i sprawdzic czy cos sie nie nagrzebalo. No i czy na pewno siedzi we wtyczce. Opisuj co robisz
Pozdrawiam
Anonymous - 13-03-2007, 18:57
Hubeeert napisał/a: | Adrian, zacznij od sprawy podstawowej czyli bezpiecznika. |
Wszystkie bezpieczniki sa dobre!
Jeszcze raz wyciagnalem przelacznik i dokladnie go zlozyłem. Wszystko wydaje sie byc na swoim miejscu a jednak nie dziala!
saphire - 13-03-2007, 20:27
Sprawdzałeś czy silniczki są sprawne i czy w ogóle napięcie do nich dochodzi? Czy dochodzi do włącznika?
Hubeeert - 13-03-2007, 21:06
No to w takim razie zostaje tylko jedna mozliwosc - cos w kostce nie styka. Niestety czeka Cie sledztwo prawdopodobnie albo cos jest zabrudzone albo gdzies jakis styk sie obluzowal.
josie - 13-03-2007, 23:54
Adrian, a rozbierałeś ten przełącznik na części?
Może dzyndzoł wybierający lusterko pr/le jest po środku
Sorry za pytanie ale kiedyś się zrobiłem i 2h naprawiałem auto bez benzyny w baku
joshua - 03-12-2008, 19:24 Temat postu: Regulacja lusterek a wlasciwie jej brak
gdzie szukac przyczyny, regulacja lusterek nie funka....
brodzky - 03-12-2008, 19:55
W manualu? Dzial download Wszystko ladnie rozrysowane. Moze zacznij od guziczkomanipulatora.
joshua - 03-12-2008, 20:42
w manualu brakuje zakladki z regulacja lusterek
manipulator jest ok,
zasilanie dochodzi tylko na jednym przewodzie, niebieski z czyms
jest gdzies bezpiecznik od tego?
brodzky - 03-12-2008, 21:42
Hmm.. strona 51-23 ale faktycznie nic nie ma na temat zrodla napiecia a i w opisie bezpiecznikow nie ma o tym informacji. Z drugiej storny bezpiecznikow nie ma wiele wiec mozesz je szybko sprawdzic czy sa cale... Niestety nie mam schematu elektryki do Galanta chociaz gdzies chyba kiedys widzialem...
[ Dodano: 03-12-2008, 21:59 ]
Znalazlem schematy Galant 1998.
Prad idzie BLU/ORG (niebiesko-pomaranczowy) bezpiecznik 9 (20A 96-97, 15A 98). Napiecie po przekreceniu stacyjki
joshua - 03-12-2008, 22:11
zasilanie jest na tym przewodzie, takze nie wiem co jest grane
brodzky - 03-12-2008, 22:16
Tutaj masz schemacik. W polaczeniu z manualem masz calosc informacji. Wiecej raczej nie pomoge
PS przedzwoniles guzikomanipulator? Nie sadze zeby Ci sie naraz 4 silniczki spalily
PS 2 A masa jest?
joshua - 02-02-2009, 07:39
brodzky napisał/a: | Hmm.. strona 51-23 ale faktycznie nic nie ma na temat zrodla napiecia a i w opisie bezpiecznikow nie ma o tym informacji. Z drugiej storny bezpiecznikow nie ma wiele wiec mozesz je szybko sprawdzic czy sa cale... Niestety nie mam schematu elektryki do Galanta chociaz gdzies chyba kiedys widzialem...
[ Dodano: 03-12-2008, 21:59 ]
Znalazlem schematy Galant 1998.
Prad idzie BLU/ORG (niebiesko-pomaranczowy) bezpiecznik 9 (20A 96-97, 15A 98). Napiecie po przekreceniu stacyjki |
Sprawdzilem bezpieczniki pod maska i po stronie kierowcy, pod maska nr 9 jest od czego innego, a a nogach nie ma nr9:(, czy sa jeszcze gdzies bezpieczniki?
gms - 12-01-2015, 20:25 Temat postu: [EA2A/W 2.0] Przełącznik lusterek Witam, mam pewien problem z przełącznikiem od lusterek, którym wybiera się która stronę chcemy regulować.
Dziwnym trafem wystający języczek od przełączenia na konkretną stronę albo się wyłamał albo wyczepił.
Chciałem zapytać jak ten przełącznik wyciągnąć i (o ile to możliwe) rozebrać.
Spotkał się ktoś z podobnym problemem?
P.S. wyszukiwarka nic nie pokazała
Hugo - 12-01-2015, 20:40
Otwierasz i ruchem do góry wyhaczasz z zaczepów schowek pod małym panelem, w którym jest min. pokrętło do regulacji wysokości świateł mijania. Wkładasz rękę w otwór po schowku i od tyłu deski rozdzielczej wypychasz w/w panel. Odłączasz wszystkie wtyczki i odkładasz panel na bok. Wkładasz palce przez otwór po w/w panelu i od tyłu wypychasz przełącznik lusterek (wychodzi bez żadnego oporu) do siebie. Odłączasz od niego wtyczkę i masz go w dłoni. Rozkładasz go na części przy pomocy małego płaskiego śrubokręta, jest na zatrzaskach. Rozkładasz trzymając go przodem w dół i bardzo ostrożnie żeby coś ze środka nie wyskoczyło.
|
|
|