L200 Techniczne od 2006r - Chip tuning Rallyart do L200 (2006-...)
mix2ra - 05-12-2008, 12:38 Temat postu: Chip tuning Rallyart do L200 (2006-...) Witam wszystkich forumowiczów,
Mam pytanie odnośnie chip tuningu RallyArt do Mitsubishi L200 rocznik 2008
1. Jaki macie doświadczenia
2. Czy zastosowanie chip tuningu ma wpływ na większe zużycie silnika - dealer twierdzi, że nie ponieważ jest to przeprowadzane w granicach przewidzianych przez producenta - takie tłumaczenie wywołuje pytanie, czy mitsubishi specjalnie pogarsza parametry silników aby sprzedawać chipy - to trochę niedorzeczne...
3. Czy to prawda, że moc wzrasta do 170KM a zużycie paliwa spada? (Jest to trochę dla mnie dziwne - rozmawiałem z jednym z dealerów, który twierdził, że moc wzrasta o około 25 % a zużycie paliwa spada o 15%)
4. Jakie koszty są związane z zamontowaniem chipu, rozrzut cenowy u dwóch dealerów był prawie dwukrotny: jeden stwierdził że zrobi wszystko (części i montaż za 4000PLN, drugi że koszty części chip + wiązka to 6700 PLN + koszty montażu)
Dzięki za odpowiedź,
Pozdrawiam,
Mix
HugoOrmo - 05-12-2008, 16:28
Czesc,
Tez na forum bylo o tym duzo...
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=8637
...a co najgorsze pare tematow pod Twoim...
samochod z chip'em jezdzi lepiej, pali tyle samo...ale niektorzy uzytkownicy mocno na niego psiocza...
pzdr
namotore - 05-12-2008, 19:19
1. dobre doswiadczenia poza wiekszym zamiataniem tylu
2. z chipem pali mniej wiecej tyle samo 8-11 manual i 9-13 automat, zmniejsza sie trwalosc podzespolow silnika, napedu z powodu wiekszej mocy i momentu przeniesionego na kola
3. wg danych z rolek dla 2WD na kolach masz max 168kM i 410Nm dla manuala, 160kM 363Nm dla automatu. Spalanie zalezy od tego czy bardzo Ciebie kusi wciskanie prawego pedalu
4. koszty zaleza od wielu czynnikow, spytaj sie tez w
ECUSOFT dla porownania z ralliartem, pozdro
|
|
|