Carisma - Techniczne - [Cari 1.8] Uszczelniacze wału i wałka rozrządu
Machu_NH - 06-12-2008, 00:04 Temat postu: [Cari 1.8] Uszczelniacze wału i wałka rozrządu Przymierzam się właśnie do wymiany rozrządu, znajomy mechanik doradził mi od razu wymianę uszczelniaczy na wale i wałku rozrządu.
Uszczelniacze jakiej firmy polecacie? Jak na razie mogę kupić THO za marne grosze ale nic nie słyszałem o nich (oprócz tego że są JAPOŃSKIE jak stwierdził Pan w sklepie:) ten sam znajomy proponował oryginalne ale tu pewnie cena będzie zaporowa...
Chooper - 06-12-2008, 11:27
mogą być też NOK w opakowaniach CORTECO, Dobre zamienniki a cena 11 PLN - wcale nie dużo, bo to w końcu gumowy oring, to ile ma kosztować
Anonymous - 06-12-2008, 11:38 Temat postu: Re: Uszczelniacze wału i wałka rozrządu
Machu_NH napisał/a: | znajomy proponował oryginalne ale tu pewnie cena będzie zaporowa... | Ok. 40 PLN/szt.
Machu_NH - 07-12-2008, 10:48
Chooper napisał/a: | mogą być też NOK w opakowaniach CORTECO, Dobre zamienniki a cena 11 PLN |
Już zamówiłem od japaneze właśnie takie sądząc po komentarzach o tym sprzedającym jestem spokojny
maciej76 - 07-12-2008, 14:31
Podepnę sie pod temat.W GDI są dwa wałki rozrządu, więc przy wymianie rozrządu sa potrzebne trzy uszczelniacze- jeden wału i dwa wałków? Może ktoś to potwierdzić.
Fabjan - 07-12-2008, 15:37
maciej76, ja u Japaneze zamówiłem kompletny rozrząd + filtry i świece.
Marek policzył mi trzy uszczelniacze, więc najpewniej jest tak, jak przypuszczasz.
Tutaj masz całą wycenę ile za co zapłaciłem:
http://forum.mitsumaniaki...=28515&start=97
Machu_NH - 08-12-2008, 11:59
Heh cudowne GDI i 400 za napinacz
wichura1 - 08-12-2008, 13:25
Machu_NH napisał/a: | Chooper napisał/a: | mogą być też NOK w opakowaniach CORTECO, Dobre zamienniki a cena 11 PLN |
Już zamówiłem od japaneze właśnie takie sądząc po komentarzach o tym sprzedającym jestem spokojny |
Zimmerringi NOK były montowane w Mitsubishi fabrycznie, więc żałować nie powinieneś. Jak wymieniałem zimmering wału w Lancerze to sobie porównałem, obyda były NOK z identycznymi numerami i w tym samym niebieskim kolorze. Mam 100% pewność, że ten zimmerring nie był nigdy wymieniany.
|
|
|