To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - piszczy pasek-pajero III did 3,2

eys28 - 06-12-2008, 17:00
Temat postu: piszczy pasek-pajero III did 3,2
zaczął piszczeć pasek (chyba od wilgoci po dłuższym postoju,bo po kliku kilometrach jazdy przestaje).z racji że nie jestem w kraju i daleko mam do mechanika,pytanko gdzie go podciągnąć lub coś takiego.i czy to nie ma związku z ostatnio podniesioną mocą silnika poprzez chip tuning??
Anonymous - 06-12-2008, 17:23

eys28,

spójrz tutaj:

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=29874

P.S nie dubluj tematów :wink:

eys28 - 06-12-2008, 21:57

nie dubluje kolego :wink: temat dotyczył pajero II nie III :P .stąd moje zapytanie laika-ponieważ 3,2 różni sie od 2,8 :roll:
Hubeeert - 07-12-2008, 15:15

eys28 napisał/a:
zaczął piszczeć pasek (chyba od wilgoci po dłuższym postoju,bo po kliku kilometrach jazdy przestaje).

Wyjścia są dwa
- olać jeżeli nie piszczy cały czas tylko lekko "świerszczy"
- podciągnąć - najpierw trzeba zlokalizowac który piszczy ;-)
eys28 napisał/a:
i czy to nie ma związku z ostatnio podniesioną mocą silnika poprzez chip tuning??

A jaki może mieć związek? ;-)

Pozdrawiam

eys28 - 07-12-2008, 16:14

dzięki Hubeeert :wink:
Anonymous - 07-12-2008, 16:27

eys28, nie obrażaj się ale przyczyny piszczących pasków w większości są takie same.

P.S można było się podpiąć pod temat o Pajero II :wink:

eys28 - 08-12-2008, 19:49

nie obrażam sie.tylko niechetnie zaglądam pod maske-szczególnie jak jest silnik pozakrywany plastikami :biggrin:
Berni - 08-12-2008, 22:48

eys28 to masz podobnie jak ja -są ludziska którzy mechaniki uczyli się w szkołach i pracowali w serwisach-co innego wiedza teoretyczna co innego praktyczna wychacz mechanika którego polecają znajomki i problem sprawności autka masz z głowy :mrgreen:

Hubert jak mu "świerszczy" pod blokiem o szóstej rano to myślę że sąsiady wytrzymają góra dwa tygodnie - a któregoś dnia będzie miał cztery koła do wymiany-bo ile można wytrzymac budzik o dźwięku piszczącego paska :evil: lub wyjącego po nocach alarmu :axe:

Hubeeert - 09-12-2008, 01:48

Berni, problem jest na tyle nieprecyzyjnie opisany, że równie dobrze może to byc skrzypienie paska (takie lekkie piszczenie) na zimno - potem przechodzi. No bo jak to jest taki pisk że uszy bolą przy każdym naciśniećiu gazu to trzeba podciągnąć pasek od alternatora ;-) albo się wyprowadzić :D
Berni - 09-12-2008, 09:43

Zgadzam się z Tobą w całej ogólności :D