To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Ford puma czy opel tigra???

iruszaks - 07-12-2008, 15:07
Temat postu: Ford puma czy opel tigra???
Moja żonka zapragnęła bardzo autko. Podobają jej się opel tigra i ford puma. Może ktoś z Was miał styczność z tymi autkami i potrafi w kilku słowach coś ciekawego na plus i na minus napisać. Ciekaw jestem jak z blachami w tych autkach i ogólnie jak się je eksploatuje?
Morfi - 07-12-2008, 16:22

iruszaks, kolega ma opla tigre juz 3 rok i nie narzeka.
Napisz jaki rocznik i cene jaka jestes w stanie zapłacić, to może zonie podsuniemy inne autka :D

seba77 - 07-12-2008, 18:06

To moze i ja sie podepne pod temacik tylko interesuje mnie wasza opinia na temat Peugota 407 rocznik 2005-06 (kombi) .Moze ktos z was mial przyjemnosc (albo i nie przyjemnosc ) tym autkiem sie poruszac.
cns80 - 08-12-2008, 07:48

Co do Tigry to przy wypadku składa się prawie tak samo jak Tico. Do tego jako że to Corsa to tak samo gniją podłużnice. Ponieważ pierwsze egzemplarze miały problem z tłukącą się szybą boczną podczas trzaskania klapą bagażnika wymyślili mechanizm, który uchyla szybę pasażera podczas zamykania klapy (chodzi o to żeby w środku nie powstawało zbyt duże ciśnienie). Warto sprawdzić czy działa, bo mechanizm dość kosztowny, a i szyba boczna też swoje kosztuje.

Jeśli chodzi o Peugeota to mechanicy narzekają że nie jest to już tak dobry samochód jak 406. Peugeot zbliżył się jakością do Citroena (niestety :( ).

wojtas20 - 15-12-2008, 21:23

wizualnie ford puma :) tigra jest raczej nie najlepszym pomysłem, widziałem kilka powypadkowych i nie polecam.. :roll:
Anonymous - 15-12-2008, 22:17

Zalezy jeszcze jaki silnik?
Puma w srodku strasznie mala ale bardzo fajne zawieszenie. Silnik 1.7 sie niezle zbiera.
Tigra wbrew pozorom w srodku calkiem przestronna. Znajoma miala taka z silnikiem 1.6 4 lata i przez ten okres bardzo dobrze sie spisywal. Jedyne do czego sie czepiala ciagle to strasznie parowaly jej szyby, mimo ze posiadala klime.

Wook@sH - 16-12-2008, 18:23

Ali-En napisał/a:
Jedyne do czego sie czepiala ciagle to strasznie parowaly jej szyby, mimo ze posiadala klime.

W Corsach/Tigrach wyciszenie podłogi jest z takiej jakby gąbki która z upływającym czasem wchłania sobie wodę. A że nie ma możliwości aby ona wyschła całkowicie to pojawia się w postaci pary na szybach.