To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - urwane lusterko i komplikacje po..

pajczer - 07-12-2008, 19:39
Temat postu: urwane lusterko i komplikacje po..
Witam Kolegów,

W ubiegłym tygodniu zderzyłem się lusterkami z samochodem z naprzeciwka i niestety połamana obudowa i potłuczone szkło. Kupiłem nowe ale od anglika bo facet na allegro zapewniał mnie że będzie wszystko dobrze.

Z tego co czytam na forum okazuje się, że nie koniecznie będzie dobrze. :/

Lusterko lewe, elektryczne i podgrzewane. To co kupiłem też elektryczne no ale ten anglik. Po pierwsze jest sferyczne a raczej potrzebowałbym asferyczne.

Zastanawiam się nad dokupieniem samego asferycznego szkła i wmontowaniem do tego angielskiego. Ewentualnie pokombinować coś jeszcze z przełożeniem mechanizmu z tego rozwalonego.

Co sądzicie, jak by tu najsprawniej wybrnąć tak aby komfort jazdy z tym "pogańskim" lusterkiem był znośny :)

Pozdrawiam

Bartek - 07-12-2008, 20:49

Porównaj same lusterka, bez podstaw, którymi przykręcasz je do drzwi - w Galancie różnica lusterek dla RHD/LHD tkwi w podstawie (sferyczność/ asferyczność to kwestia przyzwyczajenia)...
pajczer - 08-12-2008, 19:18

Założyłem to angielskie bez kombinowania. Na maksymalnym odchyleniu i tak jest trochę za małe pole widzenia jak siedzę na całkowicie odsuniętym fotelu. No ale na tą chwilę tak musu być.. Za 100 zł podgrzewane i elektryczne lusterko to i tak nie ma tragedii.. :)

Pozdrawiam