Sigma/Diamante Ogólne - Immobilizer
Rajek - 08-12-2008, 07:50 Temat postu: Immobilizer witam Panowie... pytanie brzmi... Jak wymozntowac/wypiac Immobilizer? moje wczesniejsze klopoty z odpaleniem to na 99 % to. Pozniej jeszcze mi sie to kilka rzy przydarzylo. ale jak zamkne i otworze pare razy pilotem to predzej czy pozniej odpale. czyli powtarzam pytanie jak domowymi sposobami wymontowac Immobilizer?
lukasz12 - 08-12-2008, 08:42
Odwrócić kolejność montażu
A tak na serio to musisz zorientować się gdzie jest podłączony. Zdejmij osłonę od spodu deski rozdzielczej - 2 śruby w schowku po lewej, jedna po prawej i 2 na dole po lewej i prawej.
Zobacz jak zrobione są połączenia. Ogólnie nie da się powiedzieć co i jak bez oglądania bo sposób wpięcia jest uzależniony od tego kto go montował. U siebie mam taki immobilizer na przykładanego pilota koło kierownicy - tego co widzę to odcina mi ECU oraz rozrusznik i chyba cośjeszcze bo jak go nie odbezpieczę to w ogóle nie świecą się mi się żadne kontrolki na desce. Musisz być przygotowany na to że trzeba będzie sprawdzić trochę połączeń. Jak coś pisz na forum - podeślę Ci schemat elektryczny. A jak nie czujesz się na siłach to lepiej jedź do jakiegoś speca który ma doświadczenie...chyba że postawisz auto na tydzień lub dwa i powoli sam dojdziesz
Rajek - 08-12-2008, 09:19
ja mam tak ze odcina mi ecu...wydaje mi sie ze u mnie jest fabryczny
lukasz12 - 08-12-2008, 11:53
Rajek napisał/a: | ja mam tak ze odcina mi ecu...wydaje mi sie ze u mnie jest fabryczny |
Co rozumiesz przez fabryczny? Z tego co wiem to jedyny fabryczny alarm to ten który jest aktywowany i dezaktywowany kluczykiem. Być może twój jak i mój alarm był montowany przed dealerów (spotkałem się z podobnymi rozwiązaniami w innych sigmach - przykładasz taki plastikowy dzyndzel do takiego kółka) ale u mnie na pewno nie jest to fabryczny sądząc po tym że przy stacyjce są nie oryginalne przewody.
Rajek - 08-12-2008, 12:29
mam tylko kluczyk plus wielki prehistoryczny pilot mitsubishi
[ Dodano: 08-12-2008, 13:03 ]
przepraszam nie ma na pilocie napisu ani znaczka mitsu...ale ze jest wielki to prawda... dodam ze jak mam problemy z odpaleniem to mi sie wszystkie kontrolki na desce nie swieca!!!! czyli jak przekrecam na zaplon to wiem kiedy mi odpali a kiedy nie (wszystkie diody sie pala = zapali ), chociaz rozrusznik zawsze kreci...
lukasz12 - 08-12-2008, 13:26
Rajek napisał/a: | mam tylko kluczyk plus wielki prehistoryczny pilot mitsubishi
[ Dodano: 08-12-2008, 13:03 ]
przepraszam nie ma na pilocie napisu ani znaczka mitsu...ale ze jest wielki to prawda... dodam ze jak mam problemy z odpaleniem to mi sie wszystkie kontrolki na desce nie swieca!!!! czyli jak przekrecam na zaplon to wiem kiedy mi odpali a kiedy nie (wszystkie diody sie pala = zapali ), chociaz rozrusznik zawsze kreci... |
Czyli wyraźnie widać że jest to jakiś niefabryczny alarm. Sprawdź połączenia jak się czujesz na siłach bo na odległość trudno cokolwiek wymyślić. Ewentualnie sprawdź czy bateria w pilocie jest w należytym stanie bo może to jest przyczyna ?
Rajek - 08-12-2008, 14:25
bateria? ale otwiera mi i zamyka normalnie ale wymienie ja...
|
|
|