To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Zmiany w regionie Mazowieckim

cns80 - 08-12-2008, 11:41
Temat postu: Zmiany w regionie Mazowieckim
Witajcie Mazowieccy Mitsumaniacy.

W związku z pewnymi niepokojącymi mnie informacjami z innych regionów, dot. aktywności tych regionów, ale i również dot samej osoby Moderatora tychże regionów - doszedłem do wniosku, że być może i ja nie dostrzegam jakiś problemów i dlatego chciałbym zadać Wam pytanie:
Czy chcecie zmiany Moderatorów w regionie Mazowieckim ???

Bardzo proszę o odpowiedź na to pytanie w ww ankiecie . (ankieta trwa 7 dni, gdyż w razie konieczności akbi chciałby do końca roku wybrać nowych Moderatorów w naszym regionie)

Poza tym chciałbym również, abyście napisali tutaj ew Wasze propozycje, sugestie do poprawy aktywności Mitsumaniaków w naszym regionie, a także pomysły do uatrakcyjnienia naszych Spotów Regionalnych, lub pomysły na jakiekolwiek rozwinięcie, polepszenie działania Mitsumaniaków w naszym regionie.

harpagan - 08-12-2008, 12:34

Moja propozycja jest taka

Niech ludzie przestana marudzic. To co sie dzieje w temacie dotyczacym spotow skutecznie zniechecilo mnie nawet do czytania go. Sporej grupie osob wszystko nie pasuje i kombinuja jak dopasowac wiele spraw pod siebie.
Skoro jakis czas temu wybralismy sobie modow to teraz pozwolmy im zaczac dzialac tak jak tego oni chca i zobaczmy jakie beda efekty, bo narazie to jako grupa mazowiecka rzucamy im klody pod nogi.

Wyrazilem swoje zdanie jako uzasadnienie glosu w ankiecie i nie kontynuje tego tematu bo to nie miejsce na to ....

czarnuch23 - 08-12-2008, 16:12

Popieram zdanie harpagana... Moderatorzy nie maja wplywu na ludzi i nie zmienia ich nawet kolejne wybory. Proponuje zmienic "uzytkownikow" o ile to mozliwe :D :D to moze pomoze :D
Piwor - 08-12-2008, 18:43

Hm, co tu więcej pisać, po komentarzu harpagan'a, jak ktoś chce, to stanie na rzęsach i się pojawi na spocie. Moderator właściwie co może zrobić? Pouczyć palcem? Z resztą to nie jego rola.
kkriss - 08-12-2008, 19:47

Jakaś paranoja - na spotach pojawia się kto chce, czyżby ktoś potrzebuje jakiegoś przymusu? Ale o co chodzi, bo nie kumam - moderator jest ok, więc po co kombinować. Oczywiście chyba, że ktoś chce zostać moderatorem i ma jakieś pomysły to niech przedstawi kandydaturę i powie w czym będzie lepszy? - Jak dla mnie masakra - po co coś zmieniać jak działa ok - w tym przypadku chodzi o moda - cns80, nie przejmuj się i olej co infa z innych rejonów - nasz jest nasz - ma być nasz, a nie jak inne.
eddi1977 - 09-12-2008, 06:57

Wprawdzie nie jestem zbyt aktywnym uczestnikiem ale to co napisał harpagan wygląda sensownie.
Gene - 10-12-2008, 09:34

Partyk nie masz wiekszych zmartwien :!: Wyluzuj koziolka i przestan marudzic. Mamy takich moderatorow jakich chcielismy (wybralismy). Robicie tyle ile mozecie. Spoty odbywaja sie regularnie. Informacje o spotkaniach pojawiaja sie na forum. Podejmowane sa proby znalezienia stalej lokalizacji. Gosciciee klubowiczow z innych regionow i wychodzicie z nowymi inicjatywami. Trudno wymagac aby Twoim jedynym zajeciem w zyciu bylo organizowanie spotkan dla grupki ludzi jezdzacych autami marki Mitsubishi i mieszkajacych w woj. mazowieckim. Na Akbiego chyba bliskosc morza tak dziala bo on ma nieograniczony zapal w animowaniu zycia Mitsumaniakow i to nie tylko na wybrzezu. :lol:
Konczac powtorze - nie dzieje sie nic takiego co mogloby powodowac iz uznalbym ze jestes zlym moderatorem. Masz moje poparcie i wiem, ze moge na Ciebie liczyc. :wink:
To, ze przestalem przyjezdzac na spoty nie ma nic wspolnego z moja ocena dzialan moderatorow regionalnych. Mam swoje osobiste powody. Caly ten temat chyba nie dotyczy Warszawy. To chodzi raczej o te rejony gdzie aktywnosc klubowa calkowicie zamiera. Czy na Mazowszu mamy taka sytuacje. Z cala pewnoscia nie. Wiec prosze nie siac paniki.

cns80 - 10-12-2008, 11:21

Gene napisał/a:
Partyk nie masz wiekszych zmartwien Wyluzuj koziolka i przestan marudzic.
Temat założyłem na prośbę akbi'ego.

Gene napisał/a:
Na Akbiego chyba bliskosc morza tak dziala bo on ma nieograniczony zapal w animowaniu zycia Mitsumaniakow i to nie tylko na wybrzezu.
:biggrin:

Gene napisał/a:
To, ze przestalem przyjezdzac na spoty nie ma nic wspolnego z moja ocena dzialan moderatorow regionalnych. Mam swoje osobiste powody.
Brakuje nam Ciebie :(

Gene napisał/a:
Konczac powtorze - nie dzieje sie nic takiego co mogloby powodowac iz uznalbym ze jestes zlym moderatorem. Masz moje poparcie i wiem, ze moge na Ciebie liczyc.
Dziękuję. To dla mnie ważne.

Temat został założony także po to żeby forumowicze mogli wypowiedzieć swoje zdanie odnośnie zmian i propozycji.

koszmarek - 10-12-2008, 11:56

moja jedyna propozycja, o której już wspomniałam na mikołajkach Rusłanie, jest miejsce. Kilka propozycji miałam, Asia, daj znać czy coś sie uda i pasuje(jak będzie czas oczywiście):)
TRAWOR76 - 11-12-2008, 18:27

harpagan napisał/a:

Niech ludzie przestana marudzic. To co sie dzieje w temacie dotyczacym spotow skutecznie zniechecilo mnie nawet do czytania go. Sporej grupie osob wszystko nie pasuje i kombinuja jak dopasowac wiele spraw pod siebie.
Skoro jakis czas temu wybralismy sobie modow to teraz pozwolmy im zaczac dzialac tak jak tego oni chca i zobaczmy jakie beda efekty, bo narazie to jako grupa mazowiecka rzucamy im klody pod nogi.

Wyrazilem swoje zdanie jako uzasadnienie glosu w ankiecie i nie kontynuje tego tematu bo to nie miejsce na to ....

...popieram i nie mam, zastrzeżeń ,a co większa powodów do zmian ..

krotka - 13-12-2008, 21:47

harpagan napisał/a:

Harpagan, widzę, że do mnie pijesz. Nie wiem jaki sens ma dyskusja o tym, że prosiłam, żebyśmy trzymali sie wcześniejszych ustaleń, z tym, że moderatorzy sprawują swoje stanowisko lepiej lub gorzej. Z Twojego tekstu wynika, że przynajmniej kilka razy wnioskowałam do dopasowanie czegokolwiek do mnie. Tymczasem jeszcze nigdy nie kwestionowałam jakiejkolwiek decyzji. Niepotrzeba i niesprawiedliwa wycieczka osobista z Twojej strony.

Ustosunkuje się też do całego tematu. Zagłosowłam na nie, ale jak dla mnie bez sensu jest ocenianie moderatorów przez użytkowników.
Taki szeregowy Mitsumaniak zna kilku modów jako ludzi, z którymi się widzi na spotach, którzy lepiej lub gorzej organizują jakieś akcje na forum lub poza nim - co przecież w gruncie rzeczy nie jest obowiązkiem moderatora, ale jego/jej wolna wolą. Ale tak naprawdę nie mam zielonego pojęcia jak moderatorzy sprawuja swoją podstawową funkcję - moderowanie forum.
Czy pilnują ogólnego porządku, czy kasują niedozwolone treści, czy wogóle oprócz udzielania się na forum, w jakikolwiek sposób korzystają ze zwiększonych uprawnień? To może ocenić tylko administrator forum, jeśli ma dostęp do jakiś statystyk.
To o czym mamy teraz zadecydować wyrazi jedynie naszą sympatie do moderatorów jako ludzi, a nie rzetelność ich pracy... :roll:

siwek - 13-12-2008, 22:03

Cytat:
Czy chcecie zmiany Moderatorów w regionie Mazowieckim ???

NIE NIE i jeszcze raz NIE ;)

jeżeli w jakimś regionie dzieje się zle to niech tam się mod zmienia (o ile to jego wina).
u nas nie widze takiej potrzeby, jeśli chodzi o spoty to są dobrze organizowane bo i zapowiedz na forum odpowiednio wcześnie jest, i powiadomienie mailem jest wiec czego chcieć więcej? by jeszcze dzwoniono do każdego??? a że jest mała frekwencja?? hmm część ma lenia, części nie pasują terminy, innym coś wypadnie a jeszcze inni mają jakieś inne powody i się wszystkim na raz nie dogodzi co do terminu, mi się udało być tylko 2 razy na spocie ale nie uważam że to wina modów że mnie na nich nie ma.
Poprostu jest kilka powodów dla których nie mogę być - czego żałuję....

dlatego nie wuobrażam sobie zmiany modów w naszym regionie

ruslana81 - 14-12-2008, 11:45

krotka napisał/a:
Czy pilnują ogólnego porządku, czy kasują niedozwolone treści, czy wogóle oprócz udzielania się na forum, w jakikolwiek sposób korzystają ze zwiększonych uprawnień?

owszem - tydzień temu posklejałam wybrane tematy w jeden, zmieniając ich tytuły, usunęłam kilka tematów do kosza, a jeden przed usunięciem skonsultowałam z osobą, która ten temat założyła, czy nie ma nic przeciwko, aby wylądował w śmietniku.

Porządek musi być i trzeba minimalizować miejsce zajmowane na serwerze przez zbędne posty :wink:

krotka - 14-12-2008, 13:48

No i właśnie o to mi chodzi :) Ty o tym wiesz, a nikt z oceniających nie wiedział do momentu aż sama napisałaś, więc jak mamy oceniać pracę moderatorów, jeśli jest ona dla nas niewidoczna :)
A co z moderatorami, których się nie widuje (bo zakładam, że jak kogoś nie widać, to nie znaczy, że nie istnieje i mogą być takie osoby)? Podczepią się pod pozytywną opinię o Was?

Cała ankieta mija się z celem :) Lepiej zrobić plebiscyt na najsympatyczniejszego moderatora na forum, najlepszego organizatora i moderatora publiczności ;)

Hubeeert - 14-12-2008, 17:16

krotka napisał/a:
Lepiej zrobić plebiscyt na najsympatyczniejszego moderatora na forum

Popieram. Każdego kto NIE ZAGŁOSUJE NA MNIE nagrodzę dożywotnim banem :twisted: