To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [CJxA] wklad lusterka

Rafal_Szczecin - 09-12-2008, 19:28
Temat postu: [CJxA] wklad lusterka
szukalem na forum lecz nie bylo jeszcze takiego tematu .
sprawa jest nastepujaca, ktos chcial sie posepic na moj wklad lusterka (od str kierowcy ) niestety cos mu za bardzo nie wyszlo, bo ani on , ani ja nie mamy teraz wkladu ,sie znaczy ja mam ale caly popekany ...
najsmieszniejsze jest to , ze owy wklad kosztuje 16pln ... a przesylka drugie tyle :D
i teraz pytanie, czy ktos umie mi podpowiedziec jak mam wymienic wklad robiac to krok po kroku ? nie chcialbym niczego uszkodzic, a nie chcialbym tego robic na sile czy tez uszkodzic nowego lakieru na obudowie lusterka.

wojtas20 - 10-12-2008, 14:50

wymieniałem wkład u siebie miałem instrukcje od gościa z allegro i nie miałem żadnego problemu z tą czynnością a nie jestem tzw. złotą rączką pamiętam wiele z tego ale nie chce Cie w błąd wprowadzić więc tak:
Potrzebujesz ostrego nożyka, zmywacza do paznokci i suszarki do włosów:
Nie odkręcasz lusterka ani nic takiego nie robisz, bierzesz suszarkę do włosów i nagrzewasz ten plastik do którego włożony jest wkład, chodzi o to żeby plastik się rozszerzył co ułatwi Ci wyjęcie szkła.. Do tego użyj nożyka podważasz stary wkład i wyciągasz. Po tej operacji zostanie Ci stary klej który musisz zmyć i odtłuścić użyjesz do tego zmywacza do paznokci.
Jak kupisz wkład to będziesz miał nowy klej. Zakładasz tak samo czyli nagrzewasz suszarką do włosów i wklejasz wkład. Myślę że nie powinieneś mieć z tym problemów, w razie jakichś pytań pytaj, kurde szkoda że nie mam tej instrukcji ale chyba o niczym nie zapomniałem :)

Pozdrawiam 8)

Edit: tutaj masz link do użytkownika od którego kupiłem wkład, pasował idealnie http://allegro.pl/show_us...262&gr_id=18713

Rafal_Szczecin - 11-12-2008, 18:42

dziekuje, wklad wymieniony :)
wojtas20 - 11-12-2008, 22:30

heh no to się cieszę :)
pytanie do Marcina_Krak - może by przykleić ten temat do FAQ?

knut - 11-02-2010, 15:43

Mam pytanie, bo w większości katalogów (np. 4cars) wkład do CJ0 jest od 98r. wzwyż. czy były jakieś różnice w wymiarach czy jedynie płaskie/asferyczne?

EDIT: Sama sobie odpowiem. Do 98 r. jest płaskie (ok. 7zł w 4cars.pl), po 98r. asferyczne (ok. 17zł) - pasują zamiennie.

TRAWOR76 - 22-02-2010, 22:26

Podłącze się do tematu lusterka, otóż jeśli ktoś z warszawy ma uszkodzone szkło lusterka to polecam zakład na ulicy Świdnickiej 4c. Sam korzystałem kilka razy z ich usług. Wymiana na miejscu w ciągu kilku minut a koszt to chyba coś koło 25zł ( z wymianą) Polecam !!!!
Ps. Oczywiście jest to zamiennik.