To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - kolumna kierownicy

carisma115 - 10-12-2008, 20:11
Temat postu: kolumna kierownicy
witam was, moj problem jest zwiazany z kolumna kierownicy a mianowicie chodzi o to ze z tamtąd wydobywa sie stukanie przy delikatnym ruszaniu kierownica na postoju ale wtedy tylko gdy nie dziala wspomaganie, czy to mozna jakoś zlikwidowac ?? ma ktoś schemat kolumny kierowniczej 19TDI 97r??pozdrawiam
lppbgn - 25-12-2008, 19:47

ja mam podobny problem, przy delikatnym ruchu kierownicą, niezależnie od połozenia i strony, w którą obracam koło kierownicze też coś stuka, jakby się naprężało i to stuknięcie odbywało się podczas rozprężania. mam minimalny luz na krzyżaku kolumny, kupiłem kolumnę używaną i jeszcze w tym roku ja wymienię, jak pomoże to dam znać
Anonymous - 26-12-2008, 00:53
Temat postu: Re: kolumna kierownicy
carisma115 napisał/a:
witam was, moj problem jest zwiazany z kolumna kierownicy a mianowicie chodzi o to ze z tamtąd wydobywa sie stukanie przy delikatnym ruszaniu kierownica na postoju ale wtedy tylko gdy nie dziala wspomaganie, czy to mozna jakoś zlikwidowac ?? ma ktoś schemat kolumny kierowniczej 19TDI 97r??pozdrawiam

Jeżeli nie ma stuków przy włączonym silniku to wszystko jest ok.
Przecież nie poruszasz się bez włączonego silnika??
Nigdy nie sprawdza się ukł. kierowniczego ze wspomaganiem bez właczonego silnika.
Pozdr.

lppbgn - 02-01-2009, 12:57

Wymieniłem kolumnę i po problemie