Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Ektryczne sterowanie lusterek.- przeciwmgielne w
piotruś - 12-12-2008, 22:25 Temat postu: [1G 90-94] Ektryczne sterowanie lusterek.- przeciwmgielne w Siadło mi sterowanie lusterkami , czy ktoś to rozbierał ? .
W wersji USA załącza się światła przeciwmgielne na desce po lewej drugim przyciskiem i on mi siadł chyba , rozebrałem go założyłem żaróweczkę ale po wciśnięciu tylko daje samo migniecie światłami nie zatrzymuje się w pozycji załącz .
Anonymous - 14-12-2008, 18:28
siadło to znaczy że nie da się sterować ani lewym ani prawym??? sprawdź styki może zaśniedziały
piotruś - 14-12-2008, 18:30
kilka mieś .temu jeszcze trochę sie ruszył z oporem a teraz ,,0''
Anonymous - 14-12-2008, 19:40
musisz zdemontować boczek i dobrać się do styków ale najpierw sprawdź bezpieczniki może któryś padł
marekrybnik89 - 14-01-2010, 22:01
ja tez mam z tym problem lusterka mi w ogole nie działały tzn nie wiedziałem ze musza byc przeciwmgielne na tym gziku załaczone. dzis rozebrałem ten włacznik a własciwe to były 2 kableki luzem na 3 była wpieta mała zaróweczka ale była spalona i czy podłaczenie tych kabli jest obojetne czy musza byc jakos kolorami wpiete nie chciałbym zrobic jakiegos zwarcia i czegos wiecej popalic
Kazber - 15-01-2010, 10:35
z tego co wiem można to podłączyć dowolnie gdyż ten włącznik po prostu zamyka obwód, tylko ten kabelek do żaróweczki musi dalej do niej być podłączony, u mnie do żarówki idzie biały kabelek, a do świateł czerwony i niebieski.
wuerce - 15-01-2010, 15:40
przeczysćcie sobie styki w przełączniku benzyną extrakcyjną i będzie git
barteski - 17-01-2010, 10:02
dokładnie jak piszewuerce, miałem ten sam problem pieknie sie to rozbiera czysci styki gumke i gra . a z tym pstrykiem do przeciw mgielnych jak rozebrałes i wyleciala jakas blazka albo inna czesc odp za blokowanie to morze byc lipa ale co jak go wcisniesz i trzymasz to tez nic??
marekrybnik89 - 18-01-2010, 20:10
no rzeciwmgielne kaplica kompl;etna jak rozebrałem przedni panel miałem kabelek z zaówka biały i te dwa luzem nie były wpiete do przełacznika. nic nie wypadło podłaczyłem i dalej nic. musze kable posprawdzac bo sniebiski szedł do dyłu czyli podłaczenie do lampy czerwony chyba był gdzies w bezpiecznikach wpiety widac ze ktos przy tym niezle kombinował co do lusterek jutro poczyszcze i zobaczmy:)
|
|
|