To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Siłownik tylnej klapy sigma kombi

and.lukas - 14-12-2008, 12:20
Temat postu: Siłownik tylnej klapy sigma kombi
Witam.
Problem ten był już poruszany na tym forum, ale nie do końca wyjaśniony. A ja mam taki temat, że mam zamontowane nieoryginalne ( za krótkie ) siłowniki od jakiegoś opla (GM)- zamontowane przez poprzedniego właściciela.
Mam prośbę do kolegów którzy mają takie auto z oryginalnymi siłownikami :
Potrzebuję wymiaru ( od punktu do punktu zaczepienia) przy maksymalnym złożeniu i wysunięciu siłownika oraz jego siłę w Nm (podobno 460Nm)
Z góry dziękuję

Anonymous - 14-12-2008, 12:54
Temat postu: Re: Siłownik tylnej klapy sigma kombi
and.lukas napisał/a:
Witam.
Problem ten był już poruszany na tym forum, ale nie do końca wyjaśniony. A ja mam taki temat, że mam zamontowane nieoryginalne ( za krótkie ) siłowniki od jakiegoś opla (GM)- zamontowane przez poprzedniego właściciela.
Mam prośbę do kolegów którzy mają takie auto z oryginalnymi siłownikami :
Potrzebuję wymiaru ( od punktu do punktu zaczepienia) przy maksymalnym złożeniu i wysunięciu siłownika oraz jego siłę w Nm (podobno 460Nm)
Z góry dziękuję

Dostałem wczoraj ofertę oryginałów po 43 euro netto sztuka :( jeśli się ktoś pisze to zamówię więcej.

Anonymous - 14-12-2008, 22:51

człowiek słuchajcie, jutro jak mi się tylko uda wygospodarować trochę czasu to podam wam od czego ja kupowałem. Miałem ten sam problem i wymontowałem jeden orginał, podjechałem do Nippon na Radzymińskiej i miły :mrgreen: człwiek przyniósł mi prawie odentyczny. Był to siowniat tez od misi ale sprawdzę od jakiej. Długoś ta sama tylko trochę silniejszy - nie powoduje żadnych uszkodzeń ani nie wyrywa klapy akoszt ok.70 pln za szt.
Ja jestem zadowolony a już ma to jakieś 2 lata :p

Anonymous - 15-12-2008, 10:50

Nachbar napisał/a:
człowiek słuchajcie, jutro jak mi się tylko uda wygospodarować trochę czasu to podam wam od czego ja kupowałem. Miałem ten sam problem i wymontowałem jeden orginał, podjechałem do Nippon na Radzymińskiej i miły :mrgreen: człwiek przyniósł mi prawie odentyczny. Był to siowniat tez od misi ale sprawdzę od jakiej. Długoś ta sama tylko trochę silniejszy - nie powoduje żadnych uszkodzeń ani nie wyrywa klapy akoszt ok.70 pln za szt.
Ja jestem zadowolony a już ma to jakieś 2 lata :p

No to bajka, czekam zatem z utęsknieniem :D

Szymon82 - 29-12-2008, 19:07

Witam Nachbar! Ustaliłeś z jakiego modelu pochodziły twoje siłowniki?

pozdrawiam