[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Chlapacze - Lancer
Adam_T - 14-12-2008, 12:24 Temat postu: Chlapacze - Lancer Czy ktos z Was ma zamontowane w Lancerze chlapacze ?
Z tego co sie zorientowalem, montaz nie jest skomplikowany, ale jakie sa pozniej efekty 'wizualne' ?
Dodatkowo, prosilbym o porade, gdzie i za ile mozna kupic chlapacze.
Na allegro widzialem 'uniwersalne' za okolo 50zl - ale czy warto ?
Anonymous - 14-12-2008, 12:45
Ja mam założone od nowości bo wydaje mi się że warto. Co prawda mało jest tego plastiku ale mimo wszystko woda i błotko tak nie chlapie po bokach samochodu ( a ostatnio miałem silną przeprawę przez naprawdę duuuże błotko ) I piasek spod kół tak nie stuka w podwozie choć tego chlapaczka naprawdę mało (ale z drugiej strony to nie TIR żeby miał chlapaki do ziemi )
Adam_T - 14-12-2008, 14:13
Dzieki za odpowiedz, a czy moglbys zrobic jeszcze fotke , jak prezentuja sie chlapacze ?
ps. Masz zalozone oryginalne, czy jakies 'uniwersalne' ?
Anonymous - 14-12-2008, 14:27
Chlapacze zamówiłem przy zakupie i dostałem auto już z zamontowanymi. Po prostu wiedziałem ze będzie użytkowane trochę w terenie. sprzedawca mówił że to oryginały a ja potem nigdzie nie sprawdzałem i tak zostało. prezentują się dobrze bo nie są duże i nie rzucają się w oczy. Zdjęcia masz w katalogu akcesoriów do Lancera.
Tu masz obrazek jak to wygląda:
Trik - 14-12-2008, 22:46
ja też mam tylko przednie ori. ale zdjęcia nie pokażę bo na czarnym nic nie widać.
Nie baw się w badziochę za 5 dych. kup oryginały i już, para ~230 nin rabat dla MM w ASiO
PS Zorro123 Czy ja dobrze widzę że ty na ruskich blachach jedziesz?
Lindinho - 15-12-2008, 21:19
czy ktoś mógłby mi polecić nieoryginalne chlapacze do sedana 08? może ktoś ma zamienniki i mógłby napisać, czy sprawdzają się równie dobrze jak te ze znaczkiem 3 diamentów,
Adam_T - 15-12-2008, 22:26
Tez szukam 'zamiennikow', narazie wiem, ze jak znajde to montaz przeprowadze sam zgodnie z instrukcja
Adam_T - 28-12-2008, 16:22
Osobiscie zrezygnowalem z zamiennikow.
Roznia sie troche od oryginalow, zreszta ocen sam:
Trik - 03-01-2009, 13:18
Warto warto, już o tym wspominałem na forum.
Mam je od 6 m-cy
Anonymous - 03-01-2009, 14:51
No nic, bedzie kolejny punkt do negocjacji ze sprzedawca
Ma ktos moze zdjecia jak wygladaja chlapacze z innym kolorem auta niz czarny ?
W sumie na oko sa bardzo delikatne wiec nie powinny mocno sie rzucac w oczy..
Pozdr
AK
Trik - 04-01-2009, 00:02
Chalpaczki są spoko. jeszcze o nic nie zaczepilem a zdarza mi się wjechać na trudne drogi np. na budowę do klijęta na zadupiu. Pozatym wykonane są z całkiem elastycznego materiału. Silniejszy człek mógłby to wywinąć na lewą stronę i chyba by nie pękły(latem) ale tak na poważnie to tego nie sprawdzałem.
Dzięki chlapakom mało bywam na myjni tak co 3-4 tygodnie, przed wyjazdem reflektory myję sobie pod domem.
Adam_T - 07-01-2009, 14:23
Cena oryginalnych chlapaczy to okolo 250zł za przednie(tyle samo tylnie).
W USA te same chlapacze sa sprzedawane sa za 45$, lecz koszt transportu do PL, to ~35$, co czyni tego typu transakcje nie oplacalna.
Wiec moze zamiast chlapaczy, kupic komplet progow ?
Znalazlem aukcje na allegro, gdzie za 240zl jest sprzedawany komplet listw progowych - jednak w kolorze szarym, wiec dodatkowo malowanie za kolejne 200zl.
Co sadzicie o takiej alternatywie ?
Trik - 07-01-2009, 14:40
Jest terez akcyja promo w MMC komplet narożników taśma ochronna pod klapę bagażnika i chlapacze tył z 700 z kawałkiem bez montażu niby 33% taniej. Może warto pomyśleć plus chlapacze przednie = 1000 PLN
W progi też można się obuć tylko czy ASO zechce ci to zamontować bez ględzenia i straszenia utratą gwarancji. Nie każde ASO ma do tego chęć.
Jak kupowałem swoje przednie chlapacze w Grafixie to był rabat dla mitsumaniaków, a czy w innych ASO też honorują rabaty dla klubowiczów?
PS. A może wycieraczkę gumową przyciąć i przykręcić będzie najtaniej
Anonymous - 07-01-2009, 20:15
Adam_T napisał/a: | Cena oryginalnych chlapaczy to okolo 250zł za przednie(tyle samo tylnie). | 500 zł za komplet chlapaczy bez montażu? Masz rację Adam_T Ja też bym nie dał za coś takiego tyle kasy. Moze coś jest na e-bayu? W USA powinno być taniej. Ja matę do bagaznika kupiłem za 95 złotych na allegro a oryginał w salonie pan mi krzyknął 450zł. Nakrędka z zabezpieczeniem do koła w salonie 40 zł sztuka. Ja rozumiem wszystko ale kto to im narzuca takie ceny? Jako handlowcy powinni wiedzieć co to marża anie obdzieranie ze skóry i od razu 500%.
Anonymous - 07-01-2009, 21:04
Zorro123, płaci się za uniknięcie problemów. Chlapacze, to bardzo dobra sprawa. Tym bardziej oryginalne akcesoria Mitsubishi.
[ Dodano: 07-01-2009, 21:07 ]
PS. pamiętajcie, za wszelkie naprawy od uszkodzeń kamieniami płaci klient. Takie trzeba wykonywać aby nie stracić gwarancji na nadwozie... Można sobie policzyć co jest tańsze..
|
|
|