Forum ogólne - Wadliwe modele Opla mogą się zapalić
igi - 02-06-2006, 14:26 Temat postu: Wadliwe modele Opla mogą się zapalić
Gazeta.pl napisał/a: | Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów informuje, że w wybranych modelach aut Opel Vectra C oraz Signum mogą wystąpić wady niebezpieczne dla życia i zdrowia konsumentów. Na polski rynek trafiło ponad 1400 takich aut.
Informacje przekazane do Urzędu przez producenta aut dotyczą samochodów marki Opel Vectra C i Opel Signum, wyprodukowanych w latach 2004-2006.
W pojazdach tych w wyniku przegrzewania się podgrzewaczy dysz spryskiwaczy przedniej szyby może dojść do zwarcia, a w konsekwencji nawet pożaru w komorze silnika.
Producent aut poinformował Urząd o rozpoczęciu bezpłatnej akcji serwisowej mającej na celu wymianę wadliwej części. Ponadto zobowiązał się powiadomić wszystkich właścicieli samochodów, które mogą być dotknięte wadą, o konieczności skontaktowania się z autoryzowaną stacją obsługi.
|
Hubeeert - 02-06-2006, 21:07
Igi co robisz takie miny - zawsze mówiłem że to się tylko na podpałkę do BMW nadaje
Maciek - 02-06-2006, 22:04
Zagadam do szefa mojego bo sobie w zeszłym roku Vectre C kupił
igi - 03-06-2006, 15:32
Hubeeert, ja się motoryzacją nie za zbytnio interesuje i dla mnie takie akcje to trochę nie ten teges są
Anonymous - 03-06-2006, 23:06
Chcieli blysnac nowa Vektra i im nie wyszlo. To nie to co miś!!!!
Hubeeert - 04-06-2006, 14:44
igi napisał/a: | dla mnie takie akcje to trochę nie ten teges są |
Igi Miśki też mają na koncie takie akcje o ile mnie pamięć nie myli
doli73 napisał/a: | Chcieli blysnac nowa Vektra i im nie wyszlo. To nie to co miś!!!! |
Akurat ta nowa VECTRA nieźle trzyma się drogi - na tyle nieźle że obciążona przy 180km/h nie zamiotła dupą gdy mój były szef szarpnął kierą na autostradzie w Niemczech żeby ominąć butelkę. Tyel że design jest do dupy - mały czołg porucznika Grubera był piękny a Vectra przypomina najbatdziej bunkier z Linii Zygfryda. Vectra B była bardzo ładna a ta.... porażka...
Anonymous - 04-06-2006, 14:51
Hubeeert napisał/a: | Tyel że design jest do *cenzura* - mały czołg porucznika Grubera był piękny a Vectra przypomina najbatdziej bunkier z Linii Zygfryda. Vectra B była bardzo ładna a ta.... porażka... |
Chłopie, w porównaniu z nowym Avensisem to ona jest surowo stylowa... Ten to jest skrzyżowanie Vectry C z poprzednim Passatem... Taki mały Pancernik Potiomkin... (uuuups, sorry, u nich to chyba było Yamato czy inny Musashi...)
Pzdrw.
Hubeeert - 04-06-2006, 15:29
Robert Bryl napisał/a: | uuuups, sorry, u nich to chyba było Yamato czy inny Musashi...) |
Yamato Musashi i Shinano - ten trzeci przerobiono na lotniskowiec ale zatonął w pierwszym rejsie po otrzymaniu salwy 6 torped od okrętu podwodnego. Co ciekawe - nie zatonąłby ale płynął niewykończony
Wszystkie 3 o ile pamiętam zbudowane przez stocznie nalezaca do Mitsubishi
igi - 05-06-2006, 08:04
Hubeeert napisał/a: | Igi Miśki też mają na koncie takie akcje o ile mnie pamięć nie myli |
Tak?? A możesz napisać jakie (tak z ciekawości chciałbym wiedzieć). Jeśli nie tu to na pw (bo mamy takiego dużego admina co na wszystkich krzyczy ;p)
Anonymous - 05-06-2006, 09:33
igi napisał/a: | Tak?? A możesz napisać jakie (tak z ciekawości chciałbym wiedzieć). Jeśli nie tu to na pw (bo mamy takiego dużego admina co na wszystkich krzyczy ;p) |
Aj, była tak afera ze składzikiem na szczotki, nieprawdaż ?
Nawet gorsza, bo "cy dyjamenty" zamiast uderzyć się w pierś głośno to dane świadczące o wadach swych aut pod dywanik.... (a raczej do składziku...)
I jak składzik się "rozszczelnił" to kawał wierchuszki poooleciał...
Akurat Mitsubishi ma za soba mocno śmierdzacą aferę, auta (głównie rynek USA) miały kłopoty z bezpieczeństwem a zarząd ze stoickim spokojem ignorował raporty i rżnął głupa na całego.
Pzdrw.
Anonymous - 05-06-2006, 14:49
...nawet jest witryna która śledzi "wpadki" mitsubishi:
http://www.mitsubishisucks.com/
druga sprawa... każde auto może się zapalić. wystarczy żeby zatarło się łożysko na alternatorze i staneło koło pasowe, pasek się spali na kole, i jeśli byłoby to zabudowane jakimiś plastikami, albo gdyby ktoś miał po prostu pecha, to mu się auto zjara.
igi - 05-06-2006, 15:08
shovel, dzięki zabieram się za lekturę.
Karwoś - 08-06-2006, 18:55
Podobno mój się może zapalić - tak usłyszałem w serwisie - od soli naszej kochanej na drodze. Tyle że w USA jeszcze więcej tej soli sypią - co prawda nie jest to NaCl ale sól to sól :)Chociaż nie słona
|
|
|