Sigma/Diamante Ogólne - Wymiana paska rozrządu
wojtas - 16-12-2008, 10:20 Temat postu: Wymiana paska rozrządu Witam kolegów. Tym razem chciałbym poruszyć temat wymiany paska rozrządu. Jakich użyć części i na co zwrócić szczególną uwagę? Na allegro jest ciekawa oferta:
http://www.allegro.pl/ite...gma_3_0_v6.html
I tutaj moje pytanie, co sądzicie o tych firmach:
1.Paski rozrządu: Good&year, SUN, MITSUBOSHI (JAPONIA), JC, DAYCO (WŁOCHY).
2.Pompa wody: Denckermann, GMB (JAPONIA), JC.
3.Napinacz paska rozrządu: Ruville, KOYO, NTN, GMB, NSK (JAPONIA), JC.
Jeszcze małe pytanie odnośnie napinacza, z tego, co się orientuje jest tam jeszcze sprężyna, którą powinno się wymienić, ale żadna firma nie daje jej w zestawie z napinaczem. Czy jest możliwość kupna tej sprężyny?
Za rozwinięcie tematu z góry dziękuje.
krzysius - 18-12-2008, 15:45
ja u siebie zamontowalem pasek MITSUBOSCHI taki mieli to taki kupilem pompy wody i rolki nie zmienilem bo nie mialem kasy ale stwierdzilem ze jescze pohulają (jestem mechanikiem wiec za robote nie place jedyne co to tylko czas ).Sprezyna jest ale ona sluzy do wstepnego napięcia paska ,póżniej dokrecasz rolke i sprężyna nie bieże udziału ,jak masz zasobny portwel to bierz zgórnej półki a jeśli nie to wiadomo w razie pytań pisz ,UWAGA przy wymianie sprawdz stan koła pasowego lubi się rozwarstwiać temat opisany na forum Co do nowej sprężyny to chyba tylko serwis pozdrawiam
lukasz12 - 18-12-2008, 16:55
U siebie mam pompe GMB, rolki jakies nieznane a pasek to cos o nazwie NTI. Póki co 16 tysięcy przejechałem i nie ma problemów.
wojtas - 18-12-2008, 20:47
Dzięki koledzy za podpowiedzi. Już tak jest z tymi miskami, że albo orginał i kupka siana. Albo zamiennik i Totolotek.
|
|
|